O hissede' Endekse Paralel Getiri'

Oyak Yatırım, inşaat segmentinde toparlanma beklentisinin de etkisiyle Enka İnşaat hissesi için 9,00 TL hedef fiyatla 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Enka İnşaat 4Ç20'de yıllık bazda %88 artışla 1,995mn TL net kâr açıklayarak piyasa beklentisinin (TL1,047mn) ve bizim beklentimizin (TL809mn) oldukça üzerine çıktı.

Kârlılıktaki önemli ölçüdeki farkın ana sebebi bizim açımızdan yatırım faaliyetlerinden elde edilen kârın beklentilerimizden bir hayli yüksek oluşudur. Toplam ciro yıllık bazda
%25’lik büyüme göstererek 3,279mn TL’ye yükselirken, doların TL karşısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %36'lık değer kazanması inşaat gelirlerini ve konsolide ciroyu destekledi. USD cinsinden gelirler yıllık bazda yaklaşık %8’lik düşüş gösterdi.

En büyük iş kolu olan inşaat gelirleri dolar bazında bir önceki yıla %8 düşüşle 308mn USD oldu, çeyreksel bazda ise %9’luk iyileşme gördük.

Ancak, gayrimenkul segmenti bir önceki yıla göre bu çeyrekte de %20 gerileyerek 72mn USD ciroya geriledi, çeyreklik bazda ise yatay bir görüntü mevcut. Ticaret tarafı ise yıllık bazda %62’lik büyüme ile 60mn USD oldu, çeyreksel olarak ise yaklaşık %50’lik büyüme oldu.

Şirket’in birikmiş işleri Aralık 2020 itibariyle 3,039mn USD seviyesindedir ve çeyreksel bazda %10’luk, yıllık bazda ise %8’lik artış göstermiştir. 4Ç20'de inşaat segmentinin dolar bazında FAVÖK marjı %7.1 oldu ve bir önceki yıla göre 50 baz puan iyileşme gösterdi.

1Ç20, 2Ç20 ve 3Ç20’de inşaat sektörünün FAVÖK marjı sırasıyla %30.8, %8.4 ve %15.4 seviyesindeydi. Öte yandan, gayrimenkul segmentinin FAVÖK marjı bazı oldukça yüksek olan bir önceki yıla göre bile 6.4yp yükseliş göstererek %70.8 ile güçlü görünümünü sürdürüyor. Ticaret segmentinin marjı da 1.5yp iyileşerek %15.0 seviyesinde geldi.

Toplam USD bazlı FAVÖK marjı ise bir önceki yıla göre 1.7yp düşüşle (eliminasyon etkisi) %21.8 oldu. TL bazında FAVÖK marjı bir önceki yıla göre 340 baz puan daha yüksek gerçekleşerek %20.0 olurken piyasa beklentisinden 380 baz puan, bizim beklentimizden ise 470 baz puan daha düşük oldu.

Sonuç olarak beklentilerden yüksek ciro açıklanmasına rağmen FAVÖK konsensüs (702mn TL) ve bizim tahminlerimizden (696mn TL) gerisinde kaldı ve 655mn TL olarak gerçekleşti. İnşaat segmentinde ciro ve kâr marjı toparlanması beklentilerimizin gerisinde kaldı ancak genel olarak dördüncü çeyrekteki operasyonel iyileşmeyi ve bilanço görünümünü pozitif buluyoruz.

Defansif bir bilançoya sahip Enka Insaat’ın inşaat segmentinde toparlanma beklentimizi korumamız sebebiyle kısa/orta vadede şirket hisselerine yaklaşımımız daha pozitif olmakla birlikte, Şirket için önerimizi orta-uzun vade için “Endekse Paralel Getiri” ve hedef fiyatımızı 9.00TL/hisse olarak sürdürüyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar