O hissede 'Endeksin Altında Getiri'

Yapı Kredi Yatırım, üçüncü çeyrek bilançosu beklentilere paralel gelen Bizim Toptan hissesi için 17,50 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

 "Bizim Toptan  3Ç20 Finansal Sonuçları

Bizim Toptan  3Ç20 UFRS Finansalları – Nötr: Bizim,

3Ç20’de 8,3 milyon lira net kar elde etti. Geçen senenin aynı çeyreğinde 11.3 milyon net kar açıklayan şirketin çeyreksel sonuçları büyük oranda piyasa beklentilerine paralel geldiğinden ve kayda değer  bir sürpriz içermediğinden, sonuçlara piyasa tepkisinin nötr olmasını  bekliyoruz.

Bizim Toptan’ın, 3Ç20’de net karında yaşadığı %27’lik gerilemenin  temel nedeni, şirketin cirosunun, ana kategori ürünlerdeki %22lik  büyümeye rağmen, sigara satışlarında gözlemlenen %7’lik daralma  nedeniyle konsolide düzeyde yalnızca %14 büyüyebilldiği bir çeyrekte  nakit operasyonel giderlerin %20 artmasıdır. Nakit giderlerin alt  kırılımına baktığımızda, toplam nakit giderlerin neredeyse %70’ini  oluşturan personel ve lojistik giderlerinin %26 arttığını görüyoruz.

Özellikle, herhangi bir mağazanın açılmadığı bir çeyrekte şirketin  çalışan sayısında gözlemlenen %5’lik artışın (bir başka ifadeyle 108  yeni istihdamın) gerisinde yatan nedenleri şirket yönetimiyle  netleştirmemiz gerekiyor.

Her ne kadar ciro büyüme hızında bir artış ve  marjlarda gerileme olsa da, Bizim Toptan hem 3Ç20’den hem de 9A20’de  serbest nakit yaratmaya devam etti.

Net İşletme Sermayesi  ihtiyaçlarında bir değişiklik olmaması ve Yatırım harcamalarının  önceki yıla göre gerilemesi sayesinde sağlanan bu durum neticesinde,  şirketin Eylül sonu itibariyle, UFRS 16 kapsamında hesaplanan kiralama  yükümlülükleri hariç olmak üzere toplam net nakdi yaklaşık 460 milyon TL seviyelerine yükselmiştir, ki bu, hem Eylül 2019 hem de Haziran 2020 sonunda 435 milyon TL düzeylerine göre artışı işaret etmektedir. 2019 yılına ait hisse başı 0.13TL, toplam 8,3 milyon lira kar payının Ekim ayında dağıtıma konu edilmesi de Eylül sonu nakit artışında rol oynamıştır.

Bizim Toptan için önerimizi ‘Endeks Altı Getiri’ye indirdiğimizden  bu yana (10 Haziran 2020), hisse BIST-100’un %14 aşağısında getiri  sağladı. 2021 tahminlerimize göre 20’li seviyelerin üzerinde F/K  oranıyla işlem göre Bizim Toptan’ı görece pahalı bulmaya devam  ediyoruz ve hisse için 17,5 TL hedef fiyatla “Endeks Altı Getiri”  önerimizde şimdilik bir değişikliğe gitmiyoruz.

Öte yandan, gerek gıda  perakendesinin defansif yapısı, gerek şirketin net nakit pozisyonda  olması, gerekse bilançosunda kur riski taşımaması, makro endişelerin  arttığı bir görünümde, hisseye olan yatırımcı ilgisini  arttırabileceğini düşünüyoruz."

BIZIM BIZIM TOPTAN SATIS MAGAZALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 39
Satış 39.18
Değişim 0.62%
Son Değer 39.18
En yüksek 39.54
En düşük 38.6
Haftalık Değişim 1.925%
Aylık Değişim -6.8916%
Yıllık Değişim 5.4927%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar