O hissede ‘Endeksin Altında Getiri’ önerisi

Oyak Yatırım, Gübretaş için 3,00 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Altında Getiri' önerisini sürdürdü. Raporda, ‘Hisselerin pahalı olduğunu düşünüyor ve Endeksin Altında Getiri önerimizi sürdürüyoruz’ ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım, Gübretaş için 3,00 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Altında Getiri' önerisini sürdürdü.

Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"GUBRF: Gübretaş üçüncü çeyrekte bizim beklentimiz olan 43mn TL net zarara yakın 45mn TL net zarar açıkladı. Herhangi bir piyasa beklentisi bulunmuyordu.

FAVÖK 144mn TL ile beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Net borç ise geçen çeyreğe göre %32 arttı ve net borç/FAVÖK oranı 1,5’e yükseldi. FAVÖK zayıflayan Türkiye faaliyetleri nedeniyle geçen seneye göre %18 daraldı. Yurtiçi faaliyetlerinin FAVÖK’ü geçen seneye göre %78 düştü ve 27mn TL’ye geriledi. İran faaliyetlerinin FAVÖK’ü ise 117 mn TL ile geçen senenin %2 altında gerçekleşti.

121mn TL’lik net faaliyet karına rağmen Türkiye faaliyetlerindeki yüksek finansman giderleri nedeniyle şirket yine net zarar açıkladı. Zayıf karlılığa rağmen Koza Altın’la devam eden Söğüt davasının etkiyle ilgili olumlu beklentiler hisselerin Temmuz ortasından beri endeksin %120 üzerinde performans göstermesini sağladı. Hisselerin pahalı olduğunu düşünüyor ve Endeksin Altında Getiri önerimizi sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar