O hissede 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesi

Oyak Yatırım, Çemtaş için tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Altında Getiri'ye indirdi. Raporda, 'Şirket için 8.65 TL hedef fiyatımızı korurken, endekse paralel getiri önerimizi, endeks altında getiri olarak güncelliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"CEMTS: Çemtaş 4Ç19’da 166mnTL satış geliri, 8mnTL FAVÖK ve 15mnTL net kar açıkladı. Kurum beklentimiz 170mnTL satış geliri, 20mnTL FAVÖK ve 17mnTL net kar açıklaması yönündeydi. Piyasa beklentisi bulunmuyor.

Yüksek üretim maliyetleri, Çemtaş’ın bu çeyrekte bizim beklentimizin oldukça altında bir operasyonel performans açıklamasına neden olurken, 5mnTL finansman geliri (kur+faiz) + 3.3mnTL tutarındaki BUCIM hisse yeniden değerleme karının katkısıyla birlikte şirket, beklentilerimize paralel net kar açıklamış oldu.

Bu çeyrekte Çemtaş, 38.5bin/ton çelikhane üretimi (yıllık bazda %12, çeyreklik bazda %3 düşüş) ve 36.1bin/ton haddehane üretimi (yıllık bazda %12.5, çeyreklik bazda %3.6 düşüş) gerçekleştirmesine rağmen toplam satışları yıllık bazda sadece %1.4 daraldı ve 36.8bin/ton oldu. Şirket, zayif gelir tablosu açıklamasına karşın bilançosunu bu dönemde güçlendirdi ve net nakit pozisyonu 77mnTL’den 118mnTL’ye yükseldi.

2020 yılında Çemtaş’ın 767mn TL satış geliri (%11 artış), 85mnTL FAVÖK (%46 artış) ve 72mnTL net kar (%28 artış) elde etmesini bekliyoruz. Bu beklentilerimize göre Çemtaş, 9.6x FD/FAVÖK ve 13x F/K ile işlem görüyor. Şirket için 8.65TL hedef fiyatımızı korurken, endekse paralel getiri önerimizi, endeks altında getiri olarak güncelliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar