O hissede 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi

Ak Yatırım, Anadolu Efes için 28,50 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Hisse değerlendirmesinde, 'Anadolu Efes için 2021'de yurt içinde %10 artış (2019 seviyesinin %95'ine ulaşacak), yurt dışında ise %8'lik bir artış öngörüyoruz' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Anadolu Efes Cuma günü 4Ç20 satış hacimlerini açıkladı. Şirket'in son çeyrekte satış hacmi %4,1 gerilerken (9a20'de +%1,5 idi), 12 aylık satış toplamını 36,2 milyon hl'ye getirdi (+%0,2). Türkiye satışları  %13'lük düşüş ile zayıflık gösterirken (AK tahmini -10%), yurt dışı
%2'lik gerileme ile göreceli olarak daha güçlü kaldı (AK tahmini +1%).

Ukrayna ve Moldova pazarlarındaki satış hacmindeki artış toplama olumlu katkıda bulunurken, diğer bölge pazarlarında düşük/orta haneli düşüş gözlendi. Bunun sonucu olarak 12 aylık dönemde Türkiye ve yurt dışı satış hacimlerin sırasıyla -%14 ve +%3'lük değişti. Şirket'in tüm yıl için bira satışlarında orta haneli daralma beklentisi ile karşılaştırıldığında, yıl sonu gerçekleşmesi bir miktar daha iyi oldu.

Faaliyet gösterilen bölgelerde Covid-19 vaka sayılarındaki sıçrama sonrası alınan sıkı önlemler ve yurt içinde dördüncü çeyreğin ikinci yarısında açık ve kapalı satış noktalarına gelen kısıtlamalar ve haftasonu sokağa çıkma yasaklarının daha iyi bir satış performansını önlediğini düşünüyoruz. Yine de sektör için oluşan tüm olumsuzluklara rağmen, Anadolu Efes'in 2020 satış performansını başarılı buluyoruz.

Coca Cola İçecek'in aksine, Anadolu Efes 2021 beklentilerini açıklamadı. Şirket'in yakın zamanda alkollü içeceklere uygulanan ÖTV'ye yapılan %17'lik zammın satış hacimleri üzerindeki etkilerini görmek amacıyla beklemeyi tercih ettiğini düşünüyoruz.

Hesaplamalarımıza göre maktu vergide yapılan artışın perakende fiyatlar üzerinde %10-12 seviyesinde artışa neden olabilecektir.

Artışın hacimler üzerinde oluşturabileceği olası etkilerin yerinde tüketim satış kanallarının yeniden açılması ve yurt dışındaki güçlü talep ortamının devam etmesi ile dengeleneceğini öngörüyoruz.

Anadolu Efes için 2021'de yurt içinde %10 artış (2019 seviyesinin %95'ine ulaşacak), yurt dışında ise %8'lik bir artış öngörüyoruz. Sonuç olarak Anadolu Efes'in toplam satış hacminin %8 artış işe 39 milyon hl'ye yükseleceğini hesaplıyoruz (Türkiye'nin toplam satışlar içindeki payı  %13). Hisse 6,0 2021T FD/FAVÖK ile Anadolu Efes geçmiş yıllar ortalama çarpanı olan 9,0'un ve 11,1 ile işlem gören yurt dışı benzerlerine göre oldukça iskontoludur.

2020 yılı net karından ödemesini düşündüğümüz 1,2 TL/hisse temettü %4,7 verimliliğe işaret etmektedir. Anadolu Efes için olumlu görüşümüzü 28,50 TL/hisse hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyemiz ile koruyoruz."

AEFES ANADOLU EFES BIRACILIK VE MALT SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar