O hissede endeksin üzerinde getiri tavsiyesi

Oyak Yatırım, Coca Cola İçecek için 92 TL hedef fiyatla 'Endeks Üzeri Getiri' tavsiyesini korudu. Aracı kurum, net zarar rakamı kısa  vadede hisse performansında baskı yaratabilecek olsa da hisse için Endeks Üzeri Getiri tavsiyesini sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hisseyle ilgili raporda yer alan ayrıntılar şu şekilde:

"Coca Cola İçecek 4Ç20’de piyasa beklentisi 40mnTL net kar olmasına rağmen yedek parçaların faydalı ömründeki değişiklik ve Irak operasyonunun satım opsiyonu değerlemesinden gelen gayri nakdi  etkilerle 163 mn TL net zarar açıklamıştır.

Daha önceden 4Ç20 satış  hacim verileri açıklanan şirketin ciro ve FAVÖK verileri beklentilere  paraleldir. Özellikle yurtdışı operasyonların gerek ciro büyümesi  gerekse marj gelişimi kuvvetli olmayı sürdürmektedir.

Şirket, 2021  öngörülerini de paylaşmıştır. Ana hatlarıyla şirket, konsolide bazda 4-6% satış hacmi büyümesi ve 2020 yılına paralel marjlar  beklemektedir. Sonuçlara ilişkin telekonferansı bugün TSİ 16:00’dadır. Şirket 27 Mayıs’ta hisse başına 1.97 TL brüt temettü dağıtmak için  genel kurula öneri götüreceğini de paylaşmıştır.

Rakam son kapanışa  göre yüzde 2.7 temettü verimine işaret etmektedir. Net zarar rakamı kısa  vadede hisse performansında baskı yaratabilecek olsa da hisse için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi ve hisse başına 92 TL hedef fiyatımızı  koruyoruz."

Raporun tamamı için tıklayın;

https://www.oyakyatirim.com.tr/Reports/DownloadFile?fileUrl=gunluk_bulten_20210225.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar