O hissede endeksin üzerinde getiri tavsiyesi

Ak Yatırım, piyasa beklentilerin üzerinde kar açıklayan Koç Holding için 30,00 TL hedef fiyatını ve 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, Koç Holding için 30,00 TL hedef fiyatını ve'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Koç Holding 1Ç21’de 2 milyar 113 milyon TL net kar açıkladı,  ortalama piyasa beklentisi olan 1 milyar 652 milyon TL ve Ak Yatırım  beklentisi olan 1 milyar 529 milyon TL’nin üzerinde.

Yıllık bazda 1Ç21  net karda %39 gerileme var çünkü 1Ç20’de Yapı Kredi Bankası pay  transferi işlemi ile ilgli şirket 3 milyar 380 milyon TL gelir  kaydetmişti.

Yapı Kredi bankasına yatırılan sermaye benzeri nakitle  birlikte ve alınan ve ödenen temettüler sonrası, Nisan sonu itibariyle Koç Holding solo bilançosunda 466 milyon dolar net nakit pozisyonu  var. Bu rakam 2020 yılı sonunda 375 milyon dolar idi.

Portföyünde %50-50 ortaklı önemli büyüklükte şirketleri olması nedeniyle, Koç
Holding’in kombine finansal sonuçlarına bakmak anlamlı. 1Ç21 kombine  ciro yıllık %38 büyümeyle 97,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Otomotiv  yıllık %71 büyümeyle 30,6 milyar TL’ye ve Dayanıklı Tüketim yıllık %67  büyümeyle 15,1 milyar TL’ye ulaşarak toplam cirodaki büyümenin temel  etkenleri oldular.

Finans cirosu yıllık %29 büyümeyle 14,1 milyar TL  olarak gerçekleşti. Enerji cirosu yıllık %15 büyümeyle 33,3 milyar TL  oldu. Kombine faaliyet karı yıllık %216 büyümeyle 7,5 milyar TL olarak  gerçekleşti ve ciro büyümesinin üzerinde. Enerji bölümünde yükselen  petrol fiyatları ile stok kazançları meydana geldi ve yıllık %198  büyümeyle 1,5 milyar TL oldu.

Ardından en hızlı büyüme Dayanıklı Tüketim bölümünden geldi, yıllık %162 ile 1,6 milyar TL ve sonra da Otomotiv bölümünde yıllık %88 büyümeyle 2,9 milyar TL olarak  gerçekleşti. Finans bölümünde yıllık %2 daralma ile 1,3 milyar TL  oldu. Yorum: Koç Holding için Net Aktif Değer tablosunu cari solo net  nakit pozisyonu ve sonuçlar sonrası grup şirketlerin değerlemeleri ile  güncelledikten sonra, hedef fiyatımızı 30,00 TL ve önerimizi Endeksin Üzeri olarak koruyoruz. Koç Holding’in cari piyasa değerinin Net AktifDeğere iskontosu %40’a genişlemiş durumda. Oysa son 5 yllık ortalaması %13. Sonuçlara olumlu tepki olmasını bekliyoruz."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=6033

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar