O hissede hedef fiyatını belirledi

InvestAZ Yatırım, Vestel hedef fiyatını 21,10 TL olarak belirledi. Raporda, 'Yurtiçi satışlarda geçen senenin 3. çeyrek rakamlarına göre %47 artış  görülmüştür' detayına yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

InvestAZ Yatırım, Vestel hedef fiyatını 21,10 TL olarak belirledi.

Ayrıntılar şu şekilde:

"3. çeyrekte Vestel, yurtiçindeki beyaz eşya satış hacmindeki  büyüme ve ihracattaki genişlemeyle net satışlarını bir önceki çeyreğe  göre %25, geçen senenin aynı çeyreğe göre ise %33 arttırmıştır.

Vestel, bu dönemde yurtiçindeki pazar payını da arttırmış, şirketin toplam  satışları %30 yurtiçi, %70 yurtdışına ihracat olarak dağılmıştır.

Yurtiçi satışlarda geçen senenin 3. çeyrek rakamlarına göre %47 artış  görülmüştür. Şirket ihracat yoğunluklu satış yaptığı için net satışlar  kur farkından olumlu etkilenmiştir. Satışların maliyetindeki  düzenlemelerle brüt kar marjında iyileşme görülmüştür. 3. çeyrek  sonuçlarını hisse değeri için sınırlı olumlu görüyor, hedef fiyatımızı 21,10 TL belirliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar