O hissede hedef fiyatını düşürdü

Ziraat Yatırım, TSKB hedef fiyatını 1,95 TL'den 1,68 TL'ye revize ederken, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'TSKB'nin hedef hisse fiyatını, Kovid - 19 salgını sonrasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak tahminlerde yapmış olduğumuz aşağı yönlü revizyonlarla, 1,95TL'den 1,68TL'ye çekiyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"TSKB'nin 2020 yılının ilk çeyreğindeki solo net dönem karı bir önceki yılın son çeyreğine göre %6,5, bir önceki yılın ilk çeyreğine göre %13,5 oranında azalarak 160,2mn TL'ye gerilemiştir. Bizim bu çeyrekteki kar beklentimiz 171mn TL iken, piyasanın net kar beklentisi 164mn TL idi.

Banka'nın net faiz gelirleri çeyreksel bazda %6,6 oranında artarak448,1mn TL'ye yükselirken, yeni regülasyonların etkisinin görülmediği net ücret ve komisyon gelirlerinde, yatırım bankacılığı ve danışmanlık gelirleriyle %116,1 gibi yüksek bir oranda yükseliş gözlenmiş ve bu kalemden 21,5mn TL gelir kaydedilmiştir.

Karı destekleyen bu kalemler dışında ayrıca geçen yılın son çeyreğindeki 41,1mn TL ticari zarardan bu çeyrekte 8mn TL ticari kara geçilmesi karı destekleyen önemli bir diğer kalem olmuştur.

Öte yandan, bütçe projeksiyonlarına paralel olarak ihtiyatlılık kapsamında önden yüklemeli ayrılan karşılıklarla birlikte karşılık giderleri ise çeyreksel bazda %79,5 oranında artarak 223,3mn TL'ye yükselmiş ve karın düşmesinde ana faktör olmuştur.

TSKB'nin net faiz marjı ilk çeyrekte, TÜFE endeksli tahvillerin 37 baz puanlık katkısına karşın, TL krediler ve tahvillerin (TÜFE endeksliler hariç) negatif etkisiyle 14 baz puan düşerek %4,29 olmuştur. Banka'nın özsermaye ve aktif karlılığı ise sırasıyla %11,5 ve %1,4 gerçekleşerek bir önceki çeyreğin altında gerçekleşmişlerdir.

Banka'nın sermaye yeterlilik oranı, BDDK'nın yeni geçici düzenlemesinin yaklaşık 70-80baz puanlık olumlu katkısına karşın, 30 baz puan azalarak %17,49 olarak gerçekleşirken, gider/gelir oranı %12'ye kadar gerilemiştir.

Banka'nın takipteki krediler oranı 10 baz puan düşerek %3,42 olurken, takibe atılan yeni kredi gözlenmemiştir. İkinci grup kredi oranı da %10,6 ile yatay kalmıştır.

TSKB'nin hedef hisse fiyatını, Kovid - 19 salgını sonrasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak tahminlerde yapmış olduğumuz aşağı yönlü revizyonlarla, 1,95TL'den 1,68TL'ye çekiyoruz. Ancak, TSKB hisselerinin 7 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla hedef hisse fiyatımıza göre %38,6 oranında iskontoyla işlem görmesine istinaden daha önceki "AL" önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar