O hissede hedef fiyatını yükseltti

Halk Yatırım, Alkim Kimya hedef fiyatını 10,66 TL'den 12,50 TL'ye  yükseltirken, 'AL' tavsiyesini 'SAT'a indirdi. Raporda, 'Beklentimizin altında gelen  operasyonel kar rakamı ve net kar rakamından dolayı finansalların  hisse performansına etkisinin negatif olabileceğini düşünüyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"1Ç20 Finansal Sonuçlar – Negatif

Beklentimizin altında gelen net kar rakamı. Alkim Kimya, yılın ilk  çeyreğinde beklentimiz olan 40,8 milyon TL’nin %16,7 altında, yıllık  bazda %30,2 artışla 33,9 milyon TL net kar açıkladı.

Beklentimizin  altında gelen net karda zayıf gerçekleşen operasyonel karlılık etkili  oldu.

Satış gelirleri beklentimiz ile uyumlu gerçekleşti. İlk çeyrekte  net satış gelirleri beklentimiz olan 167 milyon TL ile genel olarak  uyumlu, yıllık bazda %2,1 azalışla 170 milyon TL seviyesinde  gerçekleşti. Kağıt segmenti satış gelirleri yıllık bazda %9,4  azalırken, kimya segmenti satış gelirleri yıllık %6,6 artış kaydetti.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla tonaj bazında sodyum sülfat  satışları yıllık bazda yatay kalırken, kağıt satışları %2,4 azalış  gösterdi.

FAVÖK beklentimizin altında gerçekleşti. FAVÖK yılın ilk  çeyreğinde beklentimiz olan 45,5 milyon TL’nin %10,9 altında, yıllık  bazda %9,4 artışla 40,6 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Böylece
FAVÖK marjı yıllık bazda 2,5 puan artışla %23,9 seviyesine yükseldi.

Kağıt segmenti FAVÖK marjının yıllık bazda 11,3 puan artış  kaydetmesine rağmen, kimya segmentine ait FAVÖK marjı yıllık bazda 8,8  puan azalış gösterdi.

Kur farkı geliri net karı destekledi. Operasyonel olmayan tarafta  ise, geçen yılın aynı döneminde ağırlıklı kur farkı gelirlerinden  oluşan 5,8 milyon TL seviyesinde gerçekleşen diğer faaliyetlerden net  gelir 1Ç20’de 15,2 milyon TL seviyesine yükselerek net karı destekledi.

Tavsiyemizi SAT’a çekiyoruz. Beklentimizin altında gelen  operasyonel kar rakamı ve net kar rakamından dolayı finansalların  hisse performansına etkisinin negatif olabileceğini düşünüyoruz.

Sonuçların ardından makro tahminlerimizde yaptığımız revizyon  neticesinde 2020 net kar tahminimizi %10,4 yukarı yönlü revize  ediyoruz. Tahminlerimizde yaptığımız yukarı yönlü revizyonlar ve  benzer şirket modelimizi güncellememiz sonucunda, ALKIM için 10,66  seviyesindeki 12-aylık hedef fiyatımızı 12,50 TL’ye yükseltiyoruz.

Ancak, kapanış fiyatına göre %14 düşüş potansiyeli içermesi nedeniyle AL tavsiyemizi SAT’a çekiyoruz.

2020 yılı tahminlerimize göre, ALKIM 12,1x FD/FAVÖK ile 3-yıllık tarihsel ortalaması olan 6,1x’e göre %99,1, benzer şirketler medyanı olan 7,0x’e göre %71,9 primli işlem  görüyor."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar