O hissede tavsiyesini 'Al'dan 'Tut'a indirdi

Vakıf Yatırım, İş Bankası C için hedef fiyatını 7,43 TL'den 7,20 TL, tavsiyesini 'Al'dan 'Tut'a indirdi. Raporda, ‘Sınırlı yükselme potansiyeli nedeniyle uzun vadeli “AL”  olan önerimizi “TUT”a revize ederken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi koruyoruz’ ifadeleri kullanıldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:   

"Tahminlerin altında gerçekleşen karşılıklar nedeniyle net kar  beklentileri aştı (+)

İş Bankası 3Ç19’da hem bizim hem de piyasa tahminlerinin oldukça  üzerinde 1,35 mlr TL (ç/ç:+%41,7, y/y:+%8,9) net kar açıkladı. 3Ç’de  karşılık giderlerinin beklentimizin oldukça altında kalması, net karın  tahminimizden güçlü gerçekleşmesinde önemli rol oynadı.

Banka’nın 3Ç’de TKO’su çeyreksel 93 bp artış ile %6,7’ye ulaşırken, banka  yönetimi aktif kalitesine ilişkin yılsonu için öngördüğü göstergelerde  aşağı yönlü revizyona gitti. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 3Ç19  net karının hisse performansına olumlu yansımasını bekliyoruz.

3Ç sonuçlarının ardından 2019 yılsonu tahminimizde yaptığımız revizyon  sonucunda İş Bankası için hedef fiyatımızı 7,43 TL’den 7,20 TL’ye  güncelliyoruz. Sınırlı yükselme potansiyeli nedeniyle uzun vadeli “AL”  olan önerimizi “TUT”a revize ederken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi koruyoruz."

ISATR TURKIYE IS BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar