O hissede tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a indirdi

Ünlü&Co, Enerjisa için tavsiyesini 'Al'dan Tut'a indirirken hissede hedef fiyatını 13,8 TL olarak belirledi. Hisse değerlendirmesinde, '%10 oranında arttırdığımız 12A hedef fiyatımız  (13,8TL/hisse), %7’lık sınırlı bir değer artış potansiyeline işaret ediyor.' detayına yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ünlü&Co, Enerjisa için tavsiyesini 'Al'dan Tut'a indirdi, hedef fiyatı 13,8 TL.

Detaylar şu şekilde:

"Güçlü göreceli performans sonrası yatırım tavsiyemizi “TUT”a çekiyoruz:

Enerjisa’ya ilişkin yatırım tavsiyemizi “AL”dan “TUT”a indiriyoruz. %10 oranında arttırdığımız 12A hedef fiyatımız  (13,8TL/hisse), %7’lık sınırlı bir değer artış potansiyeline işaret ediyor.

Enerjisa’nın, yönetimin uygulamadaki yetkinliğiyle güçlenen cazip reel getiri ve yüksek operasyonel görünürlük özellikleri taşıyan iş modeline ilişkin olumlu görüşümüze karşın, hissenin geride bıraktığımız bir yıl zarfında BIST-100’ün %42 üzerinde değer artış performansını ve TL bazında %94 getirisini dikkate alarak, mevcut çarpanların dengeli bir risk/getiri profili çizdiği görüşündeyiz.

Bu bağlamda, 9 Haziran 2020 tarihli raporumuzla araştırma kapsamına dâhil ettiğimiz Enerjisa’ya ilişkin “AL” tavsiyemizin, ağırlıklı olarak hisse fiyatına yansımış olan gerekçelerini, aşağıda özetliyoruz: 1) Faiz oranlarındaki artış sonrasında, yatırımcıların yüksek reel getirili varlıklara ilgi duyması 2) 4. tarife dönemi açıklamasına ilişkin beklentiler (açıklama gerçekleşti) ve 3) Benzerlerine kıyasla cazip değerleme (mutlak anlamda hâlâ geçerli ancak göreceli olarak kısmen daralmış durumda).

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar