O hissede TUT tavsiyesini sürdürdü

Vakıf Yatırım, Şişe Cam için 6,02 TL hedef fiyatını ve 'TUT' tavsiyesini sürdürdü. Değerlendirmede, 'Şişe Cam için 6,02 TL hisse başı hedef fiyatımızı korurken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli “TUT” önerimizi sürdürüyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"(=) Şişe Cam (SISE): 3Ç19’da yıllık %58 gerilemeyle beklentilere paralel 431 mn TL net kar açıkladı (VKY Araştırma beklentisi: 403 mn TL, piyasa beklentisi: 420 mn TL). FAVÖK tarafında hem bizim (928 mn TL) hem de piyasa beklentisinin (922 mn TL) hafif üzerinde 1,02 mlr TL  seviyesinde, yıllık bazda ise yatay bir gerçekleşme gördük.

FAVÖK marjı ise %%22,1 gerçekleşerek hem bizim (2,7 puan) hem de piyasa  beklentisinin (2,4 puan) puan üzerinde oluştu. Bu dönemde yıllık %7 artışla 4,6 mlr TL olarak gerçekleşen ciro tarafına en önemli katkıyı %35 pay ile düzcam segmenti sağlarken, toplam gelirler içinde uluslararası gelirlerin payı %61 oldu. FAVÖK tarafında ise cam ambalaj segmetinin katkısı ön plana çıktı.

Yorum: Son 1 ayda endekse göre %2 negatif ayrışan Şirket hisselerinin, beklentilere paralel sonuçlara nötr tepki vermesini bekliyoruz. Şişe Cam için 6,02 TL hisse başı hedef fiyatımızı korurken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli “TUT” önerimizi sürdürüyoruz."

SISE TURKIYE SISE VE CAM FABRIKALARI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 47.2
Satış 47.22
Değişim 0.54%
Son Değer 47.2
En yüksek 47.68
En düşük 46.3
Haftalık Değişim -4.065%
Aylık Değişim 2.0761%
Yıllık Değişim 3.0117%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar