'O hisseler kazandırmayı sürdürecek'

Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş, bugünkü köşe yazısında küresel bazda yüksek likidite ve düşük faiz ortamının borsaya olan ilgiyi artırdığını söyleyerek, 'BIST 30 hisselerinde çıkışın devam etmesi beklenmeli.' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş'ın bugünkü köşe yazısındaki borsayla ilgili olan bölüm şöyle;

Küresel bazda yüksek likidite ve düşük faiz ortamı nakdin borsalara kaymasına neden oluyor. Borsalar zirve üstüne zirve yaparken BIST de bu hareketin içinde. İyimser dalga bir süre daha sürebilir.

Kovid-19 aşısının uygulanmaya başlaması, ABD seçimlerinin geride kalması ve uzun bir süre FED’den faiz artışı beklenmemesi borsaları zirveden zirveye taşıyor. Gelişmekte olan ülkelere para akışı var. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ucuz kalan hisse fiyatları yabancı yatırımcıların ilgi odağında olacak. Olası bir dış gerilim yaşanmadıkça BIST 30 hisselerinde çıkışın devam etmesi beklenmeli.

Normalleşme hızlandı

Ekonomi yönetiminin değişmesiyle birlikte normalleşme adımları hızlandı. Faizler 10.25 seviyesinden 17’ye çıktı. 14.60’ın üzerindeki enflasyonun üzerinde reel getiri imkânı oluşunca dolar kuru en yüksek gördüğü 8.58 TL’den 7.38’e geriledi.

Dolar kuru için şimdilerde takip edilen seviye Brunson krizi sırasında test edilen zirve olan 7.24 TL. Zira kur bu rakamın altına kayarsa 6.80 ve 6.50’li seviyelere doğru gerileme devam edecek. 7.24’ün üzerindeki hareketin kalıcı olması halinde yeniden güçlenen bir hareket görülecektir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar