O hisseye Borsa İstanbul freni

Ütopya Turizm (UTPYA.E) payları 3 Haziran seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST, UTPYA.E payları 3 Haziran seans sonuna kadar açığa satışa ve  kredili işlemlere konu edilemeyeceğini açıkladı.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında UTPYA.E payları 20/05/2019  tarihinden (seans başından) itibaren 03/06/2019 tarihine (seans  sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler  A, B, C, D grup  değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa  satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı  olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle  işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi  uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar