O hisseyi en çok önerilenler listesinden çıkardı

İş Yatırım, en çok önerilenler listesinden Aksigorta’yı çıkardı, Türkiye Sigorta'yı ekledi. Raporda, 'Üç kamu sigorta şirketinin Türkiye Sigorta şemsiyesi altında birleşmesinin hayat dışı sigorta sektöründe en büyük şirketi ortaya çıkartırken, ülkede sigorta yaygınlığının artmasında önemli katkısı olabileceğini öngörüyoruz' değerlendirmesinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TURSG IS: En çok önerilenler listemizde yer alan Aksigorta’yı Türkiye Sigorta ile değiştiriyoruz. Türkiye Sigorta’yı kısa bir süre önce hisse başına 10.5 TL hedef fiyat ve % 51 artış potansiyeli ile araştırma kapsamımıza dahil etmiştik.

Üç kamu sigorta şirketinin Türkiye Sigorta şemsiyesi altında birleşmesinin hayat dışı sigorta sektöründe en büyük şirketi ortaya çıkartırken, ülkede sigorta yaygınlığının artmasında önemli katkısı olabileceğini öngörüyoruz.

Diğer büyüme dinamiklerinin yanında sözleşmeli acentesi konumunda bulunan üç kamu bankasının ekonomideki ağırlığının son dönemde artması da Türkiye Sigorta için doğal bir büyüme alanı yaratmaktadır. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar