O hisseyi en çok önerilenler listesine ekledi

İş Yatırım, Şişe Cam'ı 11,60 TL hedef fiyatla ve 'AL' tavsiyesi  ile 'en çok önerilenler' listesine ekledi. Raporda, 'SİSE’yi hem cazip değerlemesi hem de 2021’deki güçlü operasyonel  performans beklentilerimiz nedeniyle en çok önerilenler listemize  ekliyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"SİSE’yi hem cazip değerlemesi hem de 2021’deki güçlü operasyonel  performans beklentilerimiz nedeniyle en çok önerilenler listemize  ekliyoruz.

2021’de düzcam segmentindeki güçlü operasyonel performansın yanı  sıra düşük baz yılı nedeniyle cam ev eşyası segmentindeki normalleşme  göz önünde bulundurulduğunda Şişecam’ın Covid sonrası toparlanma için  iyi bir değer sunacağını inanıyoruz. Revize hedef fiyatımız %52’lik  getiri potansiyeli sunduğundan, hisse senedi için AL tavsiyemizi  sürdürüyoruz. SISE’yi defansif iş modeli, döviz bazlı satış gelirleri,  düşük kaldıraçlı güçlü bilançosu, uzun döviz pozisyonu ve istikrarlı  temettü politikası nedeniyle beğenmeye devam ediyoruz.

Hisse 2021T 7.6x F/K ve 4.9x Firma Değ./FAVÖK çarpanları ile uluslararası benzer  şirket ortalaması 14.8x ve 7.9x’e kıyasla sırasıyla %49 ve %38  iskontolu işlem görüyor.

Bloomberg’den hissenin son 2 yıl verilerine  bakıldığında, SİSE’nin 2 yıllık tarihi Firma Değ./FAVÖK ve F/K  çarpanlarının yurtdışı benzer çarpanlarına göre ortalama iskontosu %20  seviyesinde bulunuyor. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar