O hisseyi model portföyüne ekledi

Gedik Yatırım, araştırma raporunda Arçelik'i 42,36 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi. Öte yandan aracı portföyünden Akbank ve Logo Yazılım'ı çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik'i 42,36 TL hedef fiyatla model portföyüne eklerken, Akbank ve Logo Yazılım'ı çıkardı.

Ayrıntılar şu şekilde:

"Arçelik'i ekliyoruz: Şirketi oldukça iskontolu olan çarpanlar ile işlem görmesi ve öngörülebilir büyüme trendinin devam etmesinden dolayı portföyümüze ekliyoruz. Şöyle ki, hisse 2021 beklentilerimize göre 5x FD/FAVÖK'den işlem görmekle birlikte, zımni çarpanlarımız 2021 beklentilerimize göre 6.2x FD/FAVÖK ve 10.8x F/K, 2021 beklentilerimize göre ise 5.3x FD/FAVÖK ve 9.3x FK'dır.

Bu çarpanlar gerek şirketin tarihsel, gerekse global benzerlerine göre yüksek iskontoları işaret etmektedir. Buna ek olarak şirketin satışlarının %65'inin yurtdışına hatırlatmakta fayda vardır.

Bu özellik şirketi yurt içi oynaklıklara karşı korumanın yanında, pandemi sonrası artması muhtemel olan global tüketici eğiliminden avantaj elde etmesini sağlayabilir.

Akbank'ı çıkartıyoruz: Oldukça düşük çarpanlarla işlem görmesine rağmen, banka hisselerinde bir katalizör yaratacak ortamın olmaması nedeni ile banka ağırlığımızı Akbank pozisyonumuzu kapatarak azaltıyoruz. Öte yandan, cazip bir NAD iskontosu ile işlem gören
Sabancı Holding pozisyonumuz ile Akbank'ın yanında Holding'in sanayii iştiraklerine Yatırım yaptığımzı hatırlatmakta fayda var.

KAR AMAÇLI ÇIKARDI

Logo'yu çıkartıyoruz: Hisseler portföyümüze eklediğimiz 5 Ağustos 2020 tarihinden bu yana BIST 100'ün %45 üzerinde getiri elde etmiş ve hedef değerimize yaklaşmıştır. Şirketi temel olarak beğenmeye devam etmekle birlikte, pozisyonumuzu kar amaçlı kapatmaktayız. "

Alış 167
Satış 167.1
Değişim 4.9%
Son Değer 167
En yüksek 167.4
En düşük 161.5
Haftalık Değişim 2.6429%
Aylık Değişim 12.8378%
Yıllık Değişim 29.961%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar