O hisseyi radarına aldı, hedef fiyat yükseltti

Ak Yatırım, ARD Yazılım hisse senedi için 70,00 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı. Raporda, 'Şirketin son beş yılda yakaladığı hızlı büyüme ivmesini önümüzdeki yıllarda da sürdürmesini bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"GÜNCEL: ARD Yazılım – Endeksin Üzerinde Getiri Önerisi ile Araştırma Kapsamına Alıyoruz

ARD Yazılım’ı 70,00 TL 12 aylık hedef fiyatı ve Endeksin Üzerinde Getiri önerisi ile araştırma kapsamına alıyoruz.

Şirketin son beş yılda yakaladığı hızlı büyüme ivmesini önümüzdeki yıllarda da sürdürmesini bekliyoruz. Türkiye’de yaşanan hızlı dijitalleşme trendi, artan yazılım harcamaları ve düşük penetrasyon bu büyümenin arkasında yatan önde gelen faktörler arasında bulunuyor.

Şirketin ölçek yakalama kabiliyeti mevcut ve bunun sonuçlarını özellikle bu yıldan itibaren görüyoruz.

Şirketin Şubat ayındaki halka arzının ardından güçlü fiyat performansına rağmen, 2020 F/K 16,8x ve 2021 F/K 10,3x olup diğer halka açık araştırma kapsamında yazılım şirketlerin ortalama çarpanları 18,1x ve 13,6x. Daha hızlı kar büyümesine bağlı olarak, ARD
Yazılım’ın bu ortalamalara göre primli işlem görmesi gerektiğini düşünüyoruz."

ARDYZ ARD GRUP BILISIM TEKNOLOJILERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim -2.2%
Son Değer 42.12
En yüksek 44.28
En düşük 41.52
Haftalık Değişim -9.7299%
Aylık Değişim 0.862%
Yıllık Değişim 61.503%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar