Otokar, 110 milyon dolarlık sipariş aldı

Otokar, bir Afrika  ülkesinden yaklaşık 110 milyon USD tutarında Arma 8x8 ve Cobra II  taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldı. Afrika’dan alınan ilk Arma 8x8 siparişi olma özelliğine sahip sipariş kapsamında Otokar  zırhlı araçların teslimatına 2021 yılında başlayacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Otokar’ın kendi tasarladığı ve ürettiği, yüksek koruma seviyesi ve  üstün hareket kabiliyetleri ile dikkat çeken zırhlı araçları dost ve  müttefik ülkeler tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Pandemiye  rağmen ihracattaki atılımına hız kesmeden devam eden Otokar, farklı  tip zırhlı araçları için bir Afrika ülkesinden yaklaşık 110 milyon USD  tutarında yeni bir ihracat siparişi aldı.

Sipariş kapsamındaki Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar  yedek parça ve  eğitim hizmetleri ile birlikte sunulacak. Teslimatların 2021 yılında  başlayarak 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi olan Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, siparişe ilişkin şunları söyledi: “Fikri  mülkiyet hakları tamamı Otokar’a ait olan zırhlı araçlarımız  uluslararası arenada tercih ediliyor  Türkiye’nin savunma alanındaki  gücünü ve Türk mühendislerin ve işçilerinin emeğini yurt dışına  taşıyor.

Bu siparişle birlikte Arma 8x8 aracımız ilk kez Afrika  yolcusu olacak  Afrika kıtasında görev alacak. Bu yeni siparişin, daha  önce ihracat yaptığımız bir ülkeden gelmiş olması bizi ayrıca  gururlandırıyor. Kullanıcımızın envanterinde yer verdiği ve memnun  kaldığı araçlarımız, yeni siparişi için referans oldu  4x4 ve 8x8  taktik tekerlekli zırhlı araç ihtiyaçlarını karşılamak için Otokar’ı  tercih ettiler.”

Otokar zırhlı araçları bugün 35’ten fazla ülkede 50’nin üzerinde  kullanıcı envanterinde hizmet veriyor. Kendi sınıflarında dünyanın  sayılı araçları arasında kabul edilen Otokar zırhlı araçları hareket  kabiliyeti, koruma seviyesi ve beka kabiliyeti ile dikkat çekiyor. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar