Otokar hisse senedi yorum ve analizi

Halk Yatırım, Otokar için hedef fiyatını 204,30 TL olarak belirlerken, 'AL' tavsiyesinde bulundu. Analizde, ‘Emtia fiyatlarında görülebilecek sert yükselişler ve güçlü TL şirketin operasyonel karlılığı üzerinde aşağı yönlü risk unsurları olarak öne çıkıyor’ tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Yurt dışında artan bilinirlik ile ihracat gelirlerinin güçleneceğini düşünüyoruz. 2020’de küresel virüs sebebiyle yurt içi talepte yaşanan daralma sürecini Otokar’ın ihracata odaklanarak değerlendirmesi sonucunda, ihracatların ciro içerisindeki payının %90’ı aşacağını öngörüyoruz. Tahmin aralığımızın geri kalan sürecinde de, hem savunma cephesinde devam eden teslimatlar hem de 4Ç21’de teslimatları başlaması planlanan IVECO anlaşmasının desteğiyle, bu oranın güçlü seyrini koruyarak %87-92 bandında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda, satış gelirlerinin 2019-2021 yılları arasında %19,2 YBBO kaydedeceğini öngörüyoruz.

Zırhlı araç satışları ciro performansında belirleyici olmaya devam edecek. 3Ç18’de teslimatları başlayan yurt dışı 8x8 zırhlı araç anlaşmasının desteğiyle Otokar’ın satış gelirleri içerisinde savunma sanayi aracı satışlarında görülen ivmelenmenin tahmin aralığımızın geri kalan sürecinde pekişeceğini öngörüyoruz. Bu bağlamda, 2019 yılında %43 seviyesinde bulunan savunma sanayi araç satış gelirlerinin toplam satış gelirleri içerisindeki payının tahmin aralığımız süresince %52-61 bandında seyredeceğini öngörüyoruz.

Emtia fiyatlarındaki düşüş ve küresel salgının satış ve pazarlama giderleri cephesindeki yansımaları ile, FAVÖK marjının 2020 yılında tüm zamanların zirvesi olan %19,8’e yükseleceğini tahmin ediyoruz. 2020 yılında FAVÖK’ün, küresel salgın sebebiyle satış, dağıtım ve pazarlama giderlerinde öngördüğümüz gerileme ve düşük emtia fiyatlarının etkisiyle yıllık bazda %12 artış kaydederek 484,63 milyon TL seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Bu doğrultuda,FAVÖK marjının tüm zamanların zirvesi olan %19,8’e yükseleceğini tahmin ediyoruz. 2021’de ise, normalleşmenin ciro üzerindeki etkisi karşısında satış ve pazarlama giderlerinin yeniden ivmeleneceği ve ham madde fiyatlarının artacağını varsayıyoruz. Bu doğrultuda, FAVÖK’ün 2019-2021 yılları arasında %22,1 YBBO kaydedeceğini düşünüyoruz. 2021 yılında %18,6 seviyesinde gerçekleşeceğini öngördüğümüz FAVÖK marjının, uzun vadede %18 seviyesi civarında dengeleneceğini düşünüyoruz.

Küresel salgın sürecinde ihracata odaklananOtokar’ın operasyonel performansındaki güçlü görünümün önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyoruz.

Böylece, 2020 yılının ardından net nakit akımlarının da güçleneceğini tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda, OTKAR’ı Araştırma kapsamımıza ‘AL’ önerisiyle dahil ediyoruz. Otokar hissesi için 12 aylık hedef fiyatımızı %21 getiri potansiyeli ile 204,30 TL olarak belirliyoruz.

Riskler

Emtia fiyatlarında görülebilecek sert yükselişler ve güçlü TL şirketin operasyonel karlılığı üzerinde aşağı yönlü risk unsurları olarak öne çıkıyor. Ayrıca, ihracat siparişlerinin iptal edilmesi ve borçlanma maliyetlerinde görülebilecek artışlar da karlılık görünümünü olumsuz etkileyebilir."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar