Otokar hisse senedi yorum ve analizi

Ak Yatırım, Otokar'ın 435 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, Otokar'ın 435 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Otokar’ı güçlü ihracat performanı nedeniyle model portföyümüze  ekliyoruz. Otokar’ın güçlü ihracatı var. 2020 yılında cironun %76’sı  ihracat kaynaklıydı ve bu oranın 2021 yılında %80’e yükselmesini  bekliyoruz (1Y21’de bu oran %64 idi).

Şirket Avrupa’da bir çok  belediye’nin otobüs ihalelerini kazandı ve Avrupa’da büyümenin devam  etmesi hedefleniyor. Global bazda diğer ülkelere de genişleme  çalışmaları var. Son yıllarda imzaladığı bir sözleşmeyle Otokar zırhlı  araç alanında da önemli büyüme sağladı. Burada gelen satışlar cironun  en büyük kalemini oluşturuyor. Otokar’ın 2021T FD/FAVÖK’ü 10,6x ve F/K’sı 9,3x’de.

Bu seviyeler global benzer şirketlerin medyan çarpan  değerlere sırasıyla %42 ve %54 iskontolarda işlem görüyor.

MP: OTKAR, ASELS, EREGL, FROTO, GARAN, KRVGD, MPARK, PGSUS, SISE, TUPRS, YKBNK "

Kaynak: https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=6372

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar