Otokar hisse yorumu ve analizi

Vakıf Yatırım, Otokar için tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a güncelledi, hedef fiyatın 176,00 TL olduğunu belirtti. Raporda, 'Şirketin 1Ç20 finansalları beklentiler paralelinde gerçekleşirken, şirket hisseleri son üç aylık dönemde endekse paralel bir performans sergilemiştir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, Otokar için tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a güncelledi,  hedef fiyatın 176,00 TL olduğunu belirtti.

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"(=) Otokar (OTKAR): 1Ç20 dönemini hem beklentimize (20 mn TL) hem  de piyasa beklentisine (21 mn TL) paralel 22 mn TL net kar ile  tamamladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 11 mn TL net zarar  açıklamıştı.

Şirketin satış hacmi bu dönemde geçen yılın aynı dönemine  paralel bir seyir izlerken satış gelirleri, beklentimiz ve piyasa  beklentisi doğrultusunda, yıllık %9 artışla 459 mn TL seviyesinde  gerçekleşmiştir.

Şirketin 1Ç20 döneminde yurt içi satış gelirleri  yıllık %46 yükselirken, ihracat gelirleri %4 gerilemiş, ihracatın  toplam gelirler içinde payı %64 seviyesinde gerçekleşmiştir. Şirketin FAVÖK’ü de beklentimiz (43 mn TL) ve piyasa beklentisi (43 mn TL)  paralelinde, yıllık %361 artışla 46 mn TL seviyesine yükselmiştir.
FAVÖK marjı da yıllık 7,6 puan artışla %10 seviyesine ulaşmıştır.

Yorum: Şirketin 1Ç20 finansalları beklentiler paralelinde  gerçekleşirken, şirket hisseleri son üç aylık dönemde endekse paralel  bir performans sergilemiştir. Otokar için 176,00 TL hedef fiyatımızı  korurken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” önerimizi sürdürüyoruz.
Uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi ise %41 yükseliş potansiyeli taşıması  nedeniyle “AL” olarak  güncelliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar