Otokar'dan ilk çeyrekte 877 milyon TL ciro

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 2021 ilk üç ay finansal  sonuçlarını açıkladı. Otokar, ilk çeyrekte cirosunu yüzde 91 artırarak 877 milyon TL'lik bir ciro elde etti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pandeminin etkilerine rağmen 2020 yılında önemli  ihracat anlaşmalarına imza atan Otokar, ilk çeyrekte cirosunu yüzde 91 artırarak 877 milyon TL'lik bir ciro elde etti.

Otokar, ilk  çeyrekte ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 69 milyon USD seviyesine çıkararak yüzde 44 artırdı. Net kârını ise 107 milyon TL seviyesine yükseltti.

Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 65’ten fazla  ülkede faaliyet gösteren, Türkiye’nin öncü otomotiv ve savunma sanayi  şirketi Otokar, 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı.

Yılın ilk çeyreğinde üretim adetlerini de önceki yılın aynı dönemine  göre yüzde 32 artırdıklarını ifade eden Genel Müdür Serdar Görgüç, iç pazar ve  ihracat çalışmalarıyla ilgili olarak: "12 yıldır Türkiye'nin en çok  tercih edilen otobüs markasıyız. Geçen yıl iç pazardaki en büyük  otobüs alım ihalesini kazandık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’a otobüs teslimatlarına başladık.

İptal edilen fuarlar ve  seyahat engellerine rağmen hedef pazarlarımızla iletişimimizi ve  ilişkilerimizi sürdürdük. Kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını doğru  yorumlayıp özel çözümler sunmaya devam ettik. Araçlarımızda  uyguladığımız yenilikçi çözümlerimiz ve yaklaşımımızla ihracat  başarılarımıza yenilerini ekledik ve ilk çeyrekte ihracatımızı  geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44 artırarak 69 milyon USD düzeyine çıkardık” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar