Otomotivde ilk dört ayın üretim rakamları

Türkiye'nin otomotiv üretimi, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 464 bin 290 adete gerilerken, toplam otomotiv ihracatı yüzde 5 artarak 12,5 milyar dolar oldu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2025'in ilk 4 aylık verilerini açıkladı Buna göre, yılın ilk dört aylık döneminde toplam otomotiv üretimi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 464 bin 290 adet olarak kaydedildi. 

Otomobil üretimi ise yüzde 2 gerileyerek 295 bin 377 adet olarak gerçekleşti. Traktör üretimiyle toplam üretim ise 475 bin 212 adedi buldu.

Yılın ilk dört aylık döneminde ticari araç grubunda üretim, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3, ağır ticari araç grubunda yüzde 25, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 1 geriledi.

Bu dönemde, otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 66 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil+hafif ticari araç) yüzde 67, kamyon grubunda yüzde 49, otobüs-midibüs grubunda yüzde 60 ve traktörde yüzde 44 olarak tespit edildi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar