OYAK'a İngiltere'de Çinli rakip

British Steel’in İngiltere ve Fransa’daki fabrikalarını almak için detaylı finansal ve operasyonel incelemelerde bulunan OYAK'a Çinli rakip çıktı. Çinli çelik üreticisi Jingye’nin, British Steel’e talip olduğu iddia ediliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiliz yayın kuruluşu Sky News’te yer alan habere göre Jingye’nin, İngiliz hükümetiyle görüşerek 150 yıllık çelik deviyle ilgilendiğini söyledi.

Öte yandan, OYAK bünyesindeki Ataer Holding, British Steel’in İngiltere ve Fransa’daki fabrikalarında detaylı finansal ve operasyonel incelemelere devam ediyor. OYAK, British Steel’i satın alıp almayacağını bu ay Ataer Holding’in münhasırlık süresi sona erdiğinde açıklayacak.

Çinli çelik üreticisinin oyuna dahil olmasının, İngilizlerin elini güçlendirebileceği belirtiliyor.

İncelemelerini sürdüren OYAK’ın, rekabetçi koşullarla imzalanmamış ve piyasa koşullarına aykırı tedarikçi anlaşmalarından rahatsız olduğu söyleniyor. Her ne kadar İngiliz hükümeti OYAK’a sıcak baksa da OYAK’ın satın alma kararında bu sözleşmelerin etkili olacağı öğrenildi.

OYAYO OYAK YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim -2.3%
Son Değer 41.4
En yüksek 41.4
En düşük 39.34
Haftalık Değişim 12.5%
Aylık Değişim 20.0696%
Yıllık Değişim 73.5121%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar