Oylum’un sırrı çözülemedi

Brüt takas uygulamasına alınan Oylum hisse senedinin 2 aylık kısa sürede 0,70 TL’den 2,30 TL’ye yükselmesinin sırrı çözülemedi. Gedik Menkul Değerler aracılığıyla 2012 yılında 2,30 TL fiyattan halka arz edilen Oylum Sınai hisseleri halka arz sonrasında başarısız bir performans göstererek 1 TL seviyesinin altında işlem görüyordu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Menkul Değerler aracılığıyla 2012 yılında 2,30 TL fiyattan halka arz edilen Oylum Sınai hisseleri halka arz sonrasında başarısız bir performans göstererek 1 TL seviyesinin altında işlem görüyordu. Hissenin geçmiş performansı ile hiçbir benzerliği olmayacak şekilde mart 2016 itibariyle başlayan hareket hisseyi 0,70 TL’den 2 TL'nin üzerine taşıdı. Bu hareketlerin ardından defalarca BIST tarafından 'Devre Kesici' uygulaması ile işlemleri durdurulan hissede Sermaye Piyasası Kurulu tarafından gözlenen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri neticesinde 01.04.2016 tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay brüt takas uygulanması tedbiri alındı. Oylum Sınai hisse senedindeki yükseliş brüt takasa rağmen devam ederek 2,30 seviyesini de geride bıraktı.



Halka arzdan sonra geçen süre içerisinde halka arz fiyatını dahi göremeyen Oylum Sınai hisselerinin bir kaç haftada yüzde 100'ün üzerinde prim yapması yatırımcıların zihninde " gofret üreten firma altın mı buldu?" sorularına yer açtı.Takaslara bakıldığında Garanti Yatırım üzerinden son 3 ayda hissede yüklü alımların yapıldığı görülürken Citibank Yabancı üzerinden yapılan alımlarında ayrıca bu alımlarla ilişkili olabileceği düşünülüyor.



Kısa süre önce tarafımıza ulaşan ihbara göre, bir internet sitesinin desteklediği ünlü manipülatörün geçen günlerde hapisten çıkan ve zor günler yaşayan bir manipülatörle anlaştığı ve onun desteğiyle fiyatları yukarı çektiği konuşuluyor.



Merak uyandıran diğer bir konu ise en ufak hareketleri bile gözden kaçırmayan bir internet sitesinin Oylum hisse senedindeki bu harekete sessiz kalması oldu? 


Uzmanlar, yatırımcıları şirket finansalları ile açıklanamayacak hızlı hareketlere karşı dikkatli olmaları yönünde uyarırken, yatırım yaparken mali tabloları ve KAP haberlerini göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyor.



Oylum hisse senedi grafik ve takası




Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar