Pegasus, 12 yıl vadeli kredi alıyor

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, İngiltere Eximbank'tan 12 yıl vadeli kredi sağlayacaklarını söyledi. Nane, ‘IATA  yayımladığı raporda önceki yıla göre yüzde 50 civarında küçülme,  yolcularda azalma ve cirolarda da 370 milyar dolarlık azalış  öngörüyor’ dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT'de 60 Dakika Programı'na konuk olan Nane, "Ülkemizde  pandeminin başlangıcı 29 Şubat'ta oluştu ve 28 Mart'ta uçuşlar  durduruldu ta ki 1 Haziran'a kadar. Geçen seneyi yüzde 50-60 uçuşla  tamamlamış olacağız. Bu durum sadece bizde böyle değil. IATA  yayımladığı raporda önceki yıla göre yüzde 50 civarında küçülme,  yolcularda azalma ve cirolarda da 370 milyar dolarlık azalış  öngörüyor. Türkiye'ye karantina uygulayan ülkelerin sayısı arttıkça  maalesef yurtdışına olan uçuş sayısında azalma gerçekleşiyor. Bunlar  da ciddi anlamda yolcu ve ciro kaybına neden oluyor" dedi.

Nane "Pandeminin başlangıcından bu yana havacılık sektörünün ve  tüm sektörlerin temel sıkıntısı girdideki azalma, çıktıları ise  girdilerle orantıladığımızda eş oranda düşememesi. Bizim girdilerimiz  satışlarımız ve satışlarımızda azalma var ancak çıktılarımızda bu  oranda azalma olmadığı için bu durumda zarar etmeye başlıyoruz. Bu  zarar ise özkaynaklardan karşılanıyor. Özkaynakların yetersiz olduğu  durumlarda dış kaynağa yönelmemiz gerekiyor. Bu da borç oluyor. Böyle  bir ortamda Lufthansa ve KLM gibi dev firmalar da destek almak zorunda  kaldı" şeklinde konuştu.

PGSUS PEGASUS HAVA TASIMACILIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 975
Satış 975.5
Değişim 7.5%
Son Değer 975.5
En yüksek 983
En düşük 953
Haftalık Değişim 10.2259%
Aylık Değişim 19.9876%
Yıllık Değişim 50.1924%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar