Pegasus 2.Çeyrek Bilanço Değerlendirmesi

GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan tarafından hazırlanan teknik analizde Pegasus'un ilk altı aylık performansı ve ikinci çeyrek bilanço değerlendirmesi yapıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan tarafından hazırlanan  Pegasus'un ilk altı aylık performansı ve ikinci çeyrek bilanço değerlendirmesi şöyle:

2019 yılının ilk 6 ayındaki yolcu trafiği geçen yıla göre dış hatlarda %9 artarken, iç hatlarda ise %12 oranında azalmıştır. Dış hatlarda büyüme stratejisi kapsamında artan uluslararası uçuşları şirket için pozitif olarak değerlendiriyoruz. Dış hat yolcu verilerindeki önemli büyüme itibariyle 2Ç19’da operasyonel performans olumlu etkilenmiştir. Şirket 2Ç19 yılında kuvvetli operasyonel performans gösterirken, gelirler ve FAVÖK tarafında geçen yıla göre artış gösterdi.

Bu dönemde yan gelirler ve yabancı para gelirleri büyümeye en fazla katkıyı sağlamıştır. Birim gelirler de hem iç hatta, hem de dış hatta artış gösterdi. Misafir başına rekor yan gelirler de olumlu bir faktör olarak öne çıkıyor. UFRS-16 etkisiyle faaliyet kiralaması ile alınan uçaklara ait bakım giderlerinin bir kısmı finansal kiralama uçaklarda olduğu gibi amortisman ve faiz olarak kaydedildi. Bu nedenle yakıt hariç CASK’ta yıllık bazda gerileme görüldü. Personel giderlerindeki artış da UFRS-16 değişikliğinin olumlu etkisiyle telafi edildi. 2019 için planlanan teslimlerin büyük kısmının yüksek sezon öncesi tamamlanmasıyla 83’e ulaşan filonun yılsonunda 84’e ulaşması bekleniyor.

Şirket 2Ç19 döneminde yılında 324 milyon TL kar etmiştir. Geçen yılın aynı döneminde 16 milyon TL kar etmiş olan şirketin, bu dönemde 72 milyon TL net kar açıklaması bekleniyordu. Bizim beklentimiz de 70 milyon TL net kar açıklanması yönündeydi. Operasyonel sonuçların beklenti üzerinde olmasının etkisiyle şirket olumlu bilanço açıklamıştır. Kurdaki dalgalanmalardan kaynaklanan belirsizliği aktif olarak yöneten şirket yıllık bilanço döneminin %60’ını katmanlı olarak hedge etmektedir. Pegasus, 2Ç19 dönemi sonrasında Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na geçişten kaynaklı olarak Sabiha
Gökçen Havalimanı’na kayan trafikten olumlu etkilenmiştir.

Son dönemde Brent petrol fiyatının 55 – 60 USD aralığına gerilemesini de şirket açısından pozitif olarak görüyoruz. " 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar