Pegasus hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, Pegasus hedef fiyatını 97,04 TL'den 74,50 TL'ye, tavsiyesini 'TUT'tan 'AL' a revize etti. Değerlendirmede, 'Kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” önerimizi sürdürüyoruz. Uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi “AL” olarak güncelliyoruz" denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Pegasus (PGSUS): Yılın ilk çeyreğini beklentimizin (313 mn TL net  zarar) ve piyasa beklentisinin (299 mn TL net zarar) üzerinde, 402 mn TL net zarar ile tamamladı.

Pegasus, geçen yılın aynı döneminde 214 mn TL net zarar açıklamıştı. 1Ç20’de beklentimizin altındaki operasyonel  performansa ek olarak finansman giderlerinin de beklentimizi aşması,  net zararın tahminimizden daha yüksek gerçekleşmesine neden olurken,  kaydedilen 93 mn TL’lik ertelenmiş vergi geliri (1Ç19: 23 mn TL) net  zararın daha da büyümesinin önüne geçmiştir.

Salgın ile ilgili  önlemler kapsamında şirketin iç hat uçuşları 27 Mayıs, dış hat  uçuşları ise 31 Mayıs tarihine kadar iptal edilirken, ilk çeyrekte Pegasus’un yolcu sayısı yıllık %10 gerilemiştir.

Zayıf trafik verisine  karşılık, iç hat ve dış hat bilet fiyatlarındaki artışın yanı sıra yan  gelirlerdeki güçlü büyüme, şirketin cirosunun beklentimizin ve piyasa  beklentisi paralelinde, yıllık %6 artışla 1,88 mlr TL’ye ulaşmasında  etkili oldu. Sabit maliyetlerin etkisiyle birim giderlerdeki artış,  şirketin FAVÖK’ünün beklentimizin ve piyasa beklentisinin %9 altında,  yıllık %14 daralarak 210 mn TL seviyesine gerilemesine neden olurken,
FAVÖK marjı ise yıllık 2,7 puan daralarak %11,2 olarak gerçekleşti.

Şirketin 4Ç19 sonundaki 6,57 mlr TL’lik net borç pozisyonu ilk  çeyrekte %35 artışla 8,89 mlr TL’ye yükselirken, net borç/FAVÖK  rasyosu ise 1,81x’den 2,47x seviyesine çıktı. Şirket 1Ç20 finansalları  ardından 2020 yılına ilişkin yeni bir öngörü paylaşmadı.

Yorum: İlk  çeyrekte beklentilerin altında kalan finansalların, son üç aylık  dönemde endeksten %9 negatif ayrışan hisse performansında kısmen  fiyatlandığını düşünsek de hisse üzerindeki baskının devam edeceğini  öngörüyoruz.

Artan borçluluk, salgın sonrasına ilişkin düzenleme ve  uygulamaların sektöre ve şirketlere olan etkilerinin öngörülememesine  bağlı olarak şirket için 97,04 seviyesindeki hedef fiyatımızı 74,50 TL  seviyesine revize ederken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri”  önerimizi sürdürüyoruz. Uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi “AL” olarak  güncelliyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar