Pegasus hissesinde neler yaşandı?

Borsa İstanbul tarafından 'PGSUS .E sırasında gerçekleşen tüm işlemler ve bekleyen tüm emirler BİAŞ Yönetmeliğinin 33/b maddesi uyarınca iptal edilecektir' açıklamasının ardından sosyal medyada tepki dolu mesajlar geldi. Öte yandan konuyla ilgili detaylı bir açıklama henüz yapılmazken kulislerde aracı kurum Tacirler'in yaptığı hatalı işlemin buna sebep olduğu iddia ediliyor. Ayrıca birçok yatırımcının SPK'nın konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da bugün eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Pegasus hissesinde gerçekleşen tüm işlemler ve bekleyen tüm emirler iptal edildi.

İşlem saati (Saat 10.00) geldiğinde önce PGSUS hissesinde devre kesici devreye girdi.

10.38'de ise 'PGSUS.E sırasında gerçekleşen hatalı işlemlerin incelenmesi sebebiyle sıra geçici olarak işleme kapatılmıştır.' açıklaması geldi.

Saat 11.11'de 'PGSUS.E sırasında gerçekleşen tüm işlemler ve bekleyen tüm emirler BİAŞ Yönetmeliğinin 33/b maddesi uyarınca iptal edilecektir. İptal işlemlerinin tamamlanmasının ardından açılış saatine ilişkin duyuru yapılacaktır.' açıklaması yapıldı.

KAP'a yapılan son açıklamada ise 'Sıra saat: 14:00' da işleme açılarak sırada 14:00 - 14:15 saatleri arasında açılış seansı yapılacak ve sıra saat 14:20'den itibaren Sürekli İşlem bölümünde yeniden işleme açılacaktır.' ifadelerine yer verildi.

Hisse sürekli işleme geçtikten sonra şu dakikalarda yüzde 1,41 primle 75,33 liradan işlem görüyor.

Borsa İstanbul tarafından yapılan bu açıklamanın ardından sosyal medyadan tepki dolu mesajlar geldi.

İşte o tepkilerden bazıları;

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar