Pegasus için ‘AL’ tavsiyesi verdi

Deniz Yatırım, Pegasus için 37,50 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu... Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "Pegasus Havayolları 1Ç19 finansal sonuçlarını haftasonu açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:

 "Pegasus Havayolları 1Ç19 finansal sonuçlarını haftasonu açıkladı. Operasyonel performans gözle görülür bir iyileşme kaydederken yüksek  finansal giderler sebebiyle, 1Ç18’de TRY165 mln net kar yakalamış olan  şirket 1Ç19’da TRY214 mln net zarar açıkladı.

Net zarar bizim TRY2017  mln olan beklentimize uyumlu geldi (piyasa beklentisi TRY188 mln net  zarar). Net zararda beklentilerimize uygun sonuç, beklentilerin  üstündeki operasyonel performansın (IFRS-16 dönüşümü öncesi 1Ç19 FAVÖK: TRY157 mln, Deniz Yatırım beklentisi: TRY138 mln) yüksek  finansal giderler tarafından dengelenmesi ile gerçekleşti.

Operasyonel  performanstaki iyi görünüm sebebiyle 1Ç19 finansal sonuçlarını hisse  için olumlu görüyoruz ve Pegasus için TRY37.50/hisse hedef fiyatıyla AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Hisse 2019 beklentilerine göre 5.5 FD/FAVÖK ve 8.8 F/K gibi cazip bulduğumuz çarpanlarla işlem görüyor.  Şirket bugün saat 17:00’de 1Ç19 finansal sonuçları ile ilgili bir  telekonferans düzenleyecek."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar