Pegasus'u öneri listesinden çıkardı, Anadolu Cam’ı aldı

Ak Yatırım, Pegasus hissesini öneri listesinden çıkarırken, Anadolu Cam'ı 5,20 TL hedef fiyat ile portföyüne ekledi. Raporda Anadolu Cam’la ilgili ‘4Ç19 sonuçlarının hisse performansı açısından yakın vadeli katalizör etkisi görebileceğini öngörüyoruz’ değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım’ın  konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Pegasus: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Pegasus'un ana üssü  olarak kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanı için yeni uçuş izni vermeme  kararının yarattığı belirsizliğin, hisse senedi performansı üzerinde  orta vadede baskı oluşturabileceğini düşünerek hisseyi öneri  listemizden çıkarıyoruz.

Anadolu Cam: Şirket, 2019 yılında başarılı fiyatlama ve maliyet yönetimi sayesinde, doğal gaz tarifesine yapılan  zamlara rağmen karlılığını korumayı başardı.

2020'de ise talepteki  toparlama ve Rusya'da yeniden devreye alınacak tesisin de katkısıyla  karlı büyümenin devam etmesini bekliyoruz.

Bunlara rağmen 4.7 FD/FAVÖK  ve 5.9 F/K ile işlem gören hissenin benzerlerine göre sırasıyla %52 ve %66 olan iskontosunun bu olumlu tabloyu yansıtmadığını düşünüyoruz.

4Ç19 sonuçlarının hisse performansı açısından yakın vadeli katalizör  etkisi görebileceğini öngörüyoruz.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar