Penta Teknoloji'de talep toplama dönemi yarın başlıyor

Dünyanın önde gelen teknoloji markalarının Türkiye'deki dağıtıcısı Penta Teknoloji, halka arz başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)  tarafından onaylanmasının ardından 6-7 Mayıs tarihleri arasında talep  toplamaya başlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Penta Teknoloji'nin yüzde 42,03'ü halka arz  edilecek. Ek satış hakkının tamamının kullanılması durumunda halka  açıklık oranı yüzde 48,34'e çıkacak. Halka arzda yurt içi bireysel  yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi kullanılacak.

Halka arz sürecindeki Penta Teknoloji için talep toplama dönemi yarın  başlıyor. 6-7 Mayıs tarihleri arasında iki gün boyunca 32,00 TL- 38,00 TL fiyat aralığından talep toplayacak olan Penta Teknoloji  hisselerinin 17 Mayıs Pazartesi günü Borsa İstanbul'da işlem görmeye  başlaması bekleniyor. 30 yılı aşkın süredir sektörün önde gelen  oyuncuların biri olan Penta Teknoloji, halka arzla birlikte daha da  güçlü bir finansal yapıya kavuşacak. Penta Teknoloji'nin yüzde 54,30'u, aktif büyüklüğü ve yatırımları itibarıyla Türkiye'nin en  büyük halka açık girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim'e ait  bulunuyor.

Mürsel Özçelik: "Penta Teknoloji yatırımcılarıyla birlikte büyüyecek"

Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, özellikle pandemi  döneminde Türkiye'de ve dünyada bilişim pazarının en hızlı büyüyen  alanlardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Penta Teknoloji çok güçlü  bir finansal yapıya sahip  ciddi oranlara varan büyüme  potansiyelimizle gelecek vaat eden bir firmayız. Hem sermaye hem de  pazar payı ve kârlılık açısından sektördeki büyüme performansımızı  sürekli artırıyoruz.

Net satışlarımızı geçen yılın aynı dönemine göre  yüzde 50,2 oranında artırarak 2020 yılını 4,2 milyar TL ciroyla  kapattık. 2020 sonunda da brüt kârımızı yıllık yüzde 56 artışla 315  milyon TL'ye, FAVÖK rakamını ise yaklaşık yüzde 81 oranında artışla 234 milyon TL'ye taşıdık. Böylesine güçlü olduğumuz bir dönemde büyüme  fırsatlarını doğru bir finansman yönetimiyle değerlendirmek amacıyla  halka açılmaya karar verdik. Çoğunluğu sermaye artırımı olarak  gerçekleşecek halka arzla birlikte öz kaynaklarımızı güçlendirecek,  elde edilecek gelirlerle büyüme stratejilerimizi destekleyen hamleler  için kaynak sağlayacağız.

Böylece Penta Teknoloji'yi sürekli daha da büyütüp geliştirecek, aynı  zamanda bu büyümeden hissedarlarımızın da faydalanmasını  sağlayacağız." dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar