Petkim hissesinde “AL” tavsiyesi verdi

Oyak Yatırım, Petkim hedef fiyatını 7,00 TL'den 6,50 TL'ye çekti... Oyak Yatırım, Petkim hedef fiyatını 7,00 TL'den 6,50 TL’ye çekerken, 'AL' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım, Petkim hedef fiyatını 7,00 TL'den 6,50 TL’ye çekerken, 'AL' tavsiyesini korudu.

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"PETKM: Petkim ilk çeyrekte piyasa beklentisi olan 110mn TL’nin üzerinde 154mn TL net kar açıkladı. Beklentilerin üzerinde faaliyet karlılığı ve beklentinin altında finansal giderler net kardaki sapmayı açıklıyor. FAVÖK 288mn TL ile ortalama beklentinin (242mn TL) üzerinde gerçekleşti.

 Net borç geçen çeyreğe göre %16 artarak 5 milyar TL’ye ulaştı. Net borç/FAVÖK ise 2.9’dan 3.2’ye çıktı. FAVÖK geçen seneye göre %51 büyüme kaydetti.

İkinci çeyrekte artan etilen-nafta marjlarının ve güçlü dolar kurunun şirketin finansallarına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Şirket hisseleri ile ilgili hedef fiyatımızı daha yüksek risksiz getiri oranı ve net borç varsayımlarıyla 7.00 TL’den 6.50 TL’ye çeksek de yeni hedef fiyatımız %42 yükselme potansiyeline işaret ettiği için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar