Petkim'de ibre 'tuta döndü 

BİST-100'ün yönünü yukarı çevirdiği haftada, aracı kurumların şirketlerin açıklanacak olan üçüncü çeyrek bilançolarına odaklandığı görülüyor. Geçen hafta yalnızca İş Yatırım tarafından bir hisse için güncelleme yapıldı. Kurum, 'gözden geçirdiği' Petkim için, 'tut' tavsiyesi vermeye başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar in düşüş yaşadığı haftada, BİST 100'ün moralli olduğu ve endeksin 79.000'lerde seyrettiği bir süreç yaşadık. Hal böyleyken şirketlerin üçüncü çeyrek finansallarına yoğunlaşan aracı kurumlardan, BİST-30 Endeksi'ne dahil olan şirketler için önemli bir tavsiye güncellemesi gelmedi. Sadece İş Yatırım, önceki haftalarda 'gözden geçirme' kararı aldığı Petkim'de tavsiyesini 'tut' olarak güncelledi. İş Yatırım'a göre Petkim hisselerinin getiri potansiyeli, BIST-100 için öngördüğü getiri potansiyeline paralel olduğu için, kurumun 'tut' tavsiyesi verdiği ifade ediliyor. İş Yatırım ayrıca, güçlü üçüncü çeyrek finansal tablolarını açıklamadan önce hisselerin kısa dönemde cazip bir yükseliş potansiyeli bulunduğunu belirtiyor. Bu değişiklikle birlikte Petkim hisselerinde üç kurum 'tut' üç kurum 'al' tavsiyesi veriyor. 



Yatırım Finansman ise hisse için öneride bulunmuyor. Geçen hafta şirketlerle ilgili önemli haberler gelmeye de devam etti. Buna göre Emlak GYO, üç yıllık süreyi kapsayan program çerçevesinde, toplamda 259,9 milyon TL nominal payı aşmayacak şekilde ve 4 TL fiyat seviyesine kadar 7 Ekim ve 31 Aralık 2015 tarihleri arasında gerekli görülen durumlarda pay alımına karar verdiğini açıkladı. Geride bıraktığımız haftada TAV Havalimanları el ayı trafik rakamlarını açıkladı. Ağustos ayında, bir önceki yılın ayni dönemine göre yüzde 9,1 olarak gerçekleşen toplam yolcu sayısındaki artış, Eylül 2015’te bir önceki yılın ayni ayına göre yüzde 4,1 oldu. Yolcu sayısı artış hızındaki yavaşlama, grubun hizmet verdiği havalimanlarındaki dış hatlar yolcu sayısındaki artışın eylül ayında hız kaybetmesine bağlı olarak gerçekleşti.(Ekonomist)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar