Petrolde 11 ay sonra bir ilk

Petrol fiyatları, yüzde 1'den fazla artışla şubat ayından sonra ilk defa 55 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Vadeli kontratlar New York piyasasında bu hafta yüzde 5 yükselerek varil başına 51 dolar civarında işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan’ın üretim kesintisinin arz fazlasına dair endişeleri azaltmasıyla birlikte bu haftayı da kazançla bitirmeye doğru ilerlerken Brent petrol gün içerisinde yüzde 1'den fazla yükselerek 55 dolar seviyesini geçti.

Vadeli kontratlar New York piyasasında bu hafta yüzde 5 yükselerek varil başına 51 dolar civarında işlem görüyor.

Demokratların Georgia seçimlerini kazanarak hem Temsilciler Meclisi’nin hem de Senato’nun kontrolünü almasıyla finans piyasalarında iyimserlik yükseldi.

Artan koronavirüs vakaları kısa vadede daha fazla kazancın önünü keserken İngiltere’nin yakıt tüketiminde şimdiden keskin bir düşüş görülüyor.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, TSİ 14:18'de yüzde 0,8 yükselerek varil başına 51,26 dolar seviyesinden işlem gördü.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, 55 dolar sınırını geçtikten sonra bir miktar gerileyerek yüzde 1 yükselişle 54,94 dolar civarında işlem görüyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar