Piyasa oynaklığını gerekçe gösterdi, iki hisseyi portföyünden çıkardı

Ak Yatırım, artan piyasa oynaklığı nedeniyle Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nı portföyden çıkardı. Merkez Bankası başkanının değişmesi sonrası BIST 100 endeksinde iki günde yüzde 17'lere varan düşüşler yaşanmıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Hisse Senedi Öneri Güncelleme: Artan piyasa oynaklığı nedeniyle

Garanti ve Yapı Kredi portföyden çıkarıldı

Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankasını bu rapor ile birlikte hisse öneri portföyümüzden çıkarıyoruz.

Bu hisseleri portföyümüzden çıkarma kararımız banka hisselerinin önümüzdeki kısa vadede daha durgun bir borsa performansı göstereceği beklentisini yansıtıyor.

Hatırlanacağı üzere her iki hisseyi de bankacılık sektörünün azalan karşılık giderleri nedeniyle 2021 öz kaynak kârlılığında anlamlı toparlanma beklentisi ile portföyde tutuyorduk.

Ancak faiz ve kur seviyelerinin öngörülerimizi üzerinde seyretmesi banka hisselerinde bir miktar baskı oluşturabilir. Banka hisseleri ayrıca değerleme açısından son bir ayda yaklaşık 350 baz puanın üzerinde artan 10 yıllık tahvil faizine de en duyarlı sektörler arasında yer alıyor.ankaların portföy içerisindeki ağırlığı %15 düzeyindeydi.

Bu hisseler portföyden çıktıktan sonra portföy ağırlıklarını tabloda görüldüğü şekilde dağıttık. Portföyün getiri hesaplaması ise yarınki ağırlıklı ortalama fiyatlar üzerinden güncellenecek."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=5881

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar