Piyasalar güne karışık seyirle başlıyor

Küresel piyasalar güne karışık seyirle başlıyor. Asya borsaları, Wall Street'te dün yaşanan yükselişleri sürdüremezken yurt için veri gündeminin zayıf olduğu günde dolar/TL 7,66'dan; euro/TL ise 8,96'dan değerleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar güne karışık bir seyirle başlıyor. ABD borsalarında dün yaşanan yüzde 1'leri aşan yükselişler, Asya borsalarının seyri üzerinde etkili olamadı. 

Asya borsaları ABD hisse piyasasındaki yükselişi devam ettiremezken  Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi iki günlük gerilemenin ardından yatay seyrediyor.  Japonya'nın Nikkei endeksi iki günlük tatilden sonraki ilk işlem gününde yüzde 0,6 ekside seyretti. Shanghai ve Hong Kong borsaları yatay seyrederken ASX 200 yüzde 1,6 yükseldi. Güney Kore'nin Kospi endeksi koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yüzde 0,8 geriledi. ABD vadelilerinde de karışık bir görünüm hakim. S&P ve Dow Jones vadelileri hafifi artıda seyrederken Nasdaq ekside.

Küresel toparlanma üzerindeki baskılar ve salgında artan vakalara yönelik endişeler yatırımcıları tedirgin ederken risk iştahını da sınırlıyor. ABD'de enflasyonun gerileyeceğine yönelik beklentiler doların son iki ayın en yüksek seviyelerini görmesini sağladı.

Dün ABD borsaları nasıl kapanmıştı?

ABD borsalarındaki dünkü kapanışlarda teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişler yaşanmıştı.  Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,52 artışla 27.288 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 1,06 artarak 3.315,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,71 kazançla 10.963,64 puana çıktı.

Dolar/TL rekor seviyelerin hemen altında

Yurt içinde ise veri takviminde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Dün 7,67'nin üzerine çıkarak rekor kıran dolar/TL bu sabah 7,66 düzeyinde hareket ediyor. Euro/TL ise 8,96 ile bu hafta boyu görülen yatay seyrini sürdürüyor. 

Altın 1900 doların altında 

Altın dolardaki yükseliş sürerken gerilese de küresel ekonomik toparlanma üzerindeki
belirsizlikler altındaki gerilemeyi sınırlı seviyede tuttu. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 değer kaybederek 1,894 dolar seviyesine geriledi. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,5 değer kaybederek 1,898 dolar seviyesinden işlem gördü.

Petrol değer kaybediyor

Petrol fiyatları hafta başında talep endişelerinden dolayı yaşanan satışlara ABD'de petrol stoğunun beklenenden fazla artmasının da eklenmesiyle geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,7 değer kaybederek 41.42 dolar seviyesinden işlem görüyor.
ABD hafif ham petrolü yüzde 0,9 gerileyerek 39,46 dolara düştü.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar