Piyasalar haftaya hafif satıcılı başladı

Küresel piyasalarda Çin'deki yükseliş dikkat çekerken Asya geneli ve ABD vadelilerinde hafif satıcılı bir hafta başlangıcı yaşanıyor. Yurt içinde ise Hazine ihalesinin izleneceği haftanın ilk gününe dolar/TL 6,85 seviyesinden başlarken, euro/TL 7,85 seviyesinden açıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bilanço döneminin devam ettiği ABD'de vadeliler yeni haftaya satıcılı başladı. Veri açısından zayıf bir hafta olmasına karşın özellikle teknoloji şirketlerinden gelecek olan bilançolar yakından takip edilecek. Benzer bir tablo Çin hariç Asya borsaları için de geçerli. Çin'de yüzde 2,5'in üzerinde primler dikkat çekerken yaşanan yükselişe dair herhangi bir gerekçe bulunmuyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi, S&P 500 endeksi vadeli kontratlarındaki düşüşü izleyerek yüzde 0.2 eksiye döndü.  Japonya'nın Nikkei endeksi, Japonya ihracat verisinin dört aydır üst üste Haziran'da da çift haneli gerilemesiyle yüzde 0.35 düşüş kaydetti.

Yurt içinde ise kısa vadeli borç istatistikleri dışında önemli bir veri gündemi bulunmazken dolar/TL 6,85'teki seviyesini koruyor. Euro/TL 7,85'ten el değiştiriyor.

Euro, dolar karşısında 4 ayın zirvesine yakın

Euro, Avrupalı liderlerin üç gündür devam eden müzakerelerde ekonomik kurtarma paketi
üzerinde uzlaşıya varacağı beklentisiyle dolar karşısında yaklaşık dört ayın zirvesine yakın
seyretti. Euro, 1.1415 dolardan işlem görerek %0.1 gerilemiş olsa geçen hafta Çarşamba günü
gördüğü dört ayın zirvesi olan 1.1452 dolara yakın seyrediyor.

Dolar endeksi, ABD borsa vadeli kontratlarındaki gerilemeye paralel olarak %0.2
yükselerek 96.157 seviyesine çıktı.

Petrol, artan vaka sayıları nedeniyle düşüşte

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, dünya genelinde koronavirüs vakalarının artmaya devam etmesinin etkisi ile geriledi. Talebe yönelik endişeleri ön plana çıkaran gelişmelerin etkisi ile
brent petrolü cuma gününe göre 30 cent civarı düşüşle 42,85 dolar düzeyine gerilerkenABD ham petrolü 40,30 dolardan işlem görüyor.  Analistler, dünya genelinde koronavirüs vaka sayısının 14,5 milyonu, yaşamını yitirenlerin sayısının da 604 bini geçmesinin yatırımcıları tedirgin ettiğini belirtiyorlar.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar