Piyasalar yeni haftaya iyimser başladı

Koronavirüs salgınına ilişkin dünyanın dört bir yanından gelen normalleşme haberleri yeni haftanın ilk gününde piyasalara moral veriyor. Haftanın açılışını yapan ABD vadelileri ve Asya  borsalarının tamamında yeşil ekranlar dikkat çekiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasaların iyimser bir başlangıç yaptığı haftanın ilk gününde dolar/TL kuru 6,95 seviyelerinden el değiştiriyor.

Merkez Bankası haftası Japonya ile başladı

Japonya Merkez Bankası'nın varlık alımlarını artırma ve devlet tahvillerinde alım sınırını kaldırması sonrası yüzde 3'ün üzerinde değerlenen Japonya Nikkei Endeksi önderliğinde Asya borsalarının tümünde alıcılı bir seyir hakim.

Küresel piyasalarda bugün Japonya ile başlayan merkez bankası haftasında çarşamba günü Fed'in faiz kararı, perşembe günü ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararları açıklanacak.

BoJ faizi değiştirmedi, varlık alımlarını artırma sözü verdi  

Japonya Merkez Bankası(BOJ), faiz oranını -%0,10 olarak korudu. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Politika Kurulu, beklentilere paralel olarak koronavirüs salgınının ekonomik etkileri ile mücadele kapsamında riskli varlık alımlarını hızlandırma ve sınırsız miktarda devlet tahvili alma sözü verdi. 

Öte yandan Çin'de açıklanan veriye göre, ülkede sanayi şirketlerinin karları Mart ayında yüzde 34,9 azaldı.

Dolar/TL ve Euro/TL'den yatay seyir

Dünya borsalarında gelişmelerin ve koronavirüs gündemine ilişkin haberlerin takip edileceği, açıklanacak önemli bir verinin bulunmadığı günde döviz piyasaları sakin başladı. Dolar/TL kuru, geçtiğimiz haftanın kapanış seviyeleri olan 6,95'ten; euro/TL de 7,54'ten değerleniyor. 

Petrol fiyatları düşüyor

Geçtiğimiz hafta yükselişe başlayan petrol fiyatları haftanın ilk gününde düşüşe geçti. Geçen hafta 23 doların üzerine tırmanın brent petrolün varili 20 dolar düzeyine gerilerken ABD ham petrolünün haziran vadesinde ise fiyatlar 15 doları gösteriyor. ABD'de artan petrol üretimi ve stokların artışı fiyatların düşüşündeki en önemli etken olarak görülüyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar