Piyasalarda iyimser hava devam ediyor

İş Yatırım’ın hazırladığı piyasa analizinde dünya piyasalarındaki iyimser havanın risk iştahını artırdığı tespitinde bulunuldu. Dünya piyasalarında iyimser hava devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya piyasalarında iyimser hava devam ediyor. Meksika’ya konulan vergilerin geri çekilmesi Çin ile son dakika anlaşması olabilir yorumlarını artırarak piyasaları destekledi.

Trump’ın eğer G20 toplantılarında ilerleme sağlanamazsa gümrük vergilerinde ilave artış yaparız açıklaması bile risk iştahını azaltamadı.

Türkiye varlıkları gün içi gelen kar satışlarına rağmen yükselişini sürdürüyor. Hisse senedinden, tahvile, döviz kurundan, CDS’e genele yaygın bir yükseliş görülüyor. Sanayi şirketleri geleneği bozarak borsadaki yükselişte öncü rol oynuyor.

ABD ve Avrupa vadelilerindeki yükselişe rağmen Borsa İstanbul’da bugün yatay bir seyir bekliyoruz. ABD’nin Türk pilotların F35 eğitimini durdurması ABD tehdidinin somutlaşmaya başladığını gösteren bir gelişme olarak piyasalarda sınırlı baskı yaratabilir. Çin’de açıklanan teşvik paketi haberi demir çelik hisselerindeki yükselişin devam etmesini sağlayabilir.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar