Piyasalarda iyimser hava hakim

ABD Başkanı Donald Trump'ın taburcu olması ve ABD'de beklenen yeni destek paketine dair olumlu haber akışı piyasalarda risk iştahını artırmaya devam ediyor. Veri gündemi sakin olan yurt içinde ise dolar/TL ve euro/TL güne sakin başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs tedavisinin ardından hastaneden taburcu olması ve ABD'de koronavirüs yardım paketinin netleşmeye başlamasıyla yükselmeye devam ediyor. Asya borsaları iki haftanın zirvesine tırmanırken petrol kazanımlarını artırdı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,71 yükselerek son iki haftanın zirvesini gördü. Japonya'nın Nikkei endeksi de yüzde 0,4; Avustralya'nın ASX 200 borsaları yüzde 0,2 civarı artıda bulunuyor. S&P 500 endeksinin gece yapılan işlemlerle son bir ayın zirvesini görmesini takip eden S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0,1 düzeyinde yükselişte.

Dolar/TL ve euro/TL sakin

Yurt içi piyasalarda ise dolar/TL kuru 7,75-7,76 aralığında dengelenirken bu seviyeleri sabah saatlerinde de koruyor. Euro/TL de benzer bir hareketle 9,14'ün hemen üzerinde el değiştiriyor. Türkiye'de bugün fiyatlanacak önemli bir veri bulunmuyor. 

Trump'ın taburcu edilmesi ve Meksika Körfezi'ne yönelen fırtına petrolü yükseltti

COVID-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 günlük bir tedavinin ardından taburcu edilmesi, yeni bir tropikal fırtınanın Meksika Körfezi'ne yönelmesi ve Norveç'te petrol işçilerinin grevi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltti.

Trump'ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı haberleri ile Cuma günü sert düşüş yaşayan petrol fiyatı, dün ve bugün yaşanan yükselişlerle kayıplarını büyük ölçüde telafi ettiler.

Brent petrolüdüne göre yüzde 0,5 civarı artışla 41,55 dolara ulaşırken ABD ham petrolü de 39,46 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD'de dördüncü koronavirüs teşvik paketi için Pelosi ile Mnuchin arasında görüşmelerin devam etmesinin de piyasadaki olumlu havaya destek verdiğini ifade ediyorlar.
Bugün piyasada gözler API'nin haftalık petrol stoklarında olacak ve bu verilerin ABD'de talep görünümü konusunda ortaya koyacağı resme bakılacak.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar