Piyasalarda yüksek oynaklık

Gün boyu satış baskısıyla hareket eden küresel piyasalar Fed'in 'açık uçlu' alım hamlesiyle dalgalandı. Yüzde 3'ün üzerinde eksileri gören BIST 100, kayıplarını sıfırlarken sonrasında tekrar yüzde 1 civarı eksiye döndü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koronavirüsün geleceğine yönelik belirsizlikler ve gelişmiş ülkeler dahil dünya ekonomilerini birçoğunda resesyon beklentisi piyasaların yeni haftaya sert satışlarla başlamasına neden oldu. Ancak Fed'in açıkladığı yeni hamleler ve limitsiz varlık alımı yapacağını açıklaması borsaları dalgalandırdı.

BİST 100, 86 bin puanın üzerini test etti

Fed in açıklaması öncesinde 83 bin 200 puan seviyelerinde seyreden Borsa İstanbul, 20 dakika içerisinde 3 bin puanlık kaybını geri verdi ve cuma günkü kapanış seviyelerine geldi. Saat 15:20 sularında 86 bin 200 puanın üzerini test eden BIST 100, ABD borsalarının ekside açılmasıyla birlikte yüzde 1 civarında eksiye döndü. Saat 16:40'ta endeks yüzde 1,23 kayıpla 84 bin 437 puan dolaylarında...

Dolar/TL 6,60'tan döndü

Pay senedi piyasasında yaşanan hareketlilik sınırlı da olsa döviz piyasalarında da hissedildi. Karar öncesinde 6,60'ın üzerine çıkan dolar/TL kuru 6,57'lere kadar çekildi. Saat 16:02'de dolar/TL kuru 6,5740 liradan; euro/TL, 7,1060'tan el değiştiriyor.

Brent petrol ise gün boyu devam eden 26 doların hemen üzerindeki seviyelerini koruyor.

Borsalarda yüksek oynaklık

Asya borsaları yüzde 4-5 bandında satışlarla kapanırken; gün boyu Avrupa borsaları ve Borsa İstanbul, benzer seviyelerde satıcılı seyrediyordu. Fed'in açıklamasıyla birlikte dünya borsalarında kayıplar önce sıfırlandı, sonra gelen yeni satışlarla yön yeniden eksiye döndü. ABD vadelilerin artı yüzde 3'leri gördüğü günde ABD borsaları yüzde 2 civarı ekside...

Avrupa'da da eksiler azaldı

Avrupa borsalarında da yüzde 2-3 bandındaki kayıplar yüzde 1'in altına indi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar