Piyasaların gözü ABD istihdam verilerinde

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalar ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verilerine odaklandı. Veriler Fed cephesinde resmen başlayan varlık alımlarının azaltılması tartışmaları için kritik önemde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar ABD istihdam verilerini bekliyor.

ABD verisi öncesi dolar aralıksız ikinci haftalık düşüşüne doğru ilerliyor. Wall Street endeksleri Perşembe günü yükseldi. Dow Jones yüzde 0,37, S&P 500 yüzde 0,28, Nasdaq yüzde 0,14 artıda kapandı. Enerji hisseleri S&P 500 endeksini yeni bir rekora taşıdı.

Yeni işlem gününde ilk vadeli işlemlerde yükseliş sürdü.

Topix endeksi 30 yılın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi

Asya Borsaları bu sabah karışık seyrederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi ocaktan bu yana en uzun yükseliş serisi ile 6 gündür artıda. Japon Nikkei endeksi, Başbakan Suga’nın istifa kararı sonrası yüzde 2'ye varan yükseliş kaydetti. Topix endeksi yüzde 1,6 yükselişle 1991 yılından bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi.

Çin teknoloji hisseleri öncülüğünde Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 endeksleri geriledi.

Aralıksız 3 günde yüzde 0,52 düşen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah 1.141 seviyesinde yatay.

Küresel piyasalar tarım dışı istihdam verisine odaklandı

Temmuz'da 943 bin artış kaydeden tarım dışı istihdamda 725 bin kişilik yükseliş bekleniyor. İşsizlik oranının da yüzde 5,4’ten yüzde 5,2’ye gerilediği tahmin ediliyor. Öncesinde çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi 625 bin kişilik artış beklentisine karşın 374 bin artışa işaret ederken, Perşembe günü açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin üzerinde düşerek pandemi döneminde görülen en düşük seviye olan 340 bin olarak açıklandı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar