Portföyüne 3 hisse ekledi

TEB Yatırım, model portföyüne AKBNK, TKFEN, TRGYO'yu ekledi, ANACM, AVISA, HEKTS, KOZAL, TSKB'yi çıkardı. TEB Yatırım konu ile ilgili raporunda, yeni model portföyünün GARAN, ISCTR, PGSUS, TOASO, ULKER, TKFEN, AKBNK, OTKAR, AKGRT, TRGYO'dan oluştuğunu ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TEB Yatırım, model portföyüne AKBNK, TKFEN, TRGYO'yu eklerken, ANACM, AVISA, HEKTS, KOZAL, TSKB'yi çıkardı.

TEB Yatırım konu ile ilgili raporunda, yeni model portföyünün GARAN, ISCTR, PGSUS, TOASO, ULKER, TKFEN, AKBNK, OTKAR, AKGRT, TRGYO'dan oluştuğunu ifade etti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı: 

"Model portföyümüzde değişiklik yapıyoruz:

"Portföyümüze AKBNK, TKFEN, TRGYO ekliyoruz, ANACM, AVISA, HEKTS, KOZAL, TSKB çıkarıyoruz.

Model portföy hisselerimiz (ağırlık sırasıyla) GARAN / ISCTR / PGSUS / TOASO / ULKER / TKFEN / AKBNK / OTKAR / AKGRT / TRGYO

Banka ağırlığı = %33,0 (BIST100 banka ağırlığı = %25,2) En az tercih ettiğimiz hisseler arasına DOAS ve KRDMD'yi ekliyoruz. ALBRK / CIMSA / DOAS / KRDMD en az tercih ettiğimiz hisseler  portföyünü oluşturmaktadır.

 Hisse senetleri için pozitif görüşümüzü korurken, BIST100 için 12  ay vadeli hedef fiyatımız 124,0bin'dir. Hedef fiyatımız %19 yukarı  potansiyel sunarken, %17 risksiz faiz oranı kullanılmıştır. Oysa, şu  an 10 yıllık gösterge tahvil faizi %13 altındadır. Risksiz faiz oranı  varsayımımızı 4 puan aşağı çekersek BIST100 hedef fiyatımızı %20  artırma esnekliğine sahibiz.

Tüketici kredileri, güven endeksleri ve sanayi üretimi gibi öncü  indikatörler ekonomide toparlanmanın sinyallerini verirken bu durum  ekonomik konjonktüre bağlı hisseleri destekleyebilir. USDTRY zımni  oynaklık oranlarındaki düşüşün carry trade akımlarına yol  açabileceğini düşünürken, risk priminin (5 yıllık CDS 413 baz puandan

316 baz puana iyileşti) düşmesinin DİBS değerlemelerine yansısa da  hisse piyasasına etkisinin önemli ölçüde görülmediğine inanıyoruz.

Avrupa Birliği'ndeki yavaşlamanın zaten rekabetçi fiyatlarla satış  yapan ihracatçılarımızı etkilemesini beklemiyoruz. Aksine, beyaz eşya  ve otomotiv şirketlerimizin pazar paylarını arttırabileceğini  düşünüyoruz. Bankaların bir çoğu 46 milyar TL'lik sorunlu kredi için  gerekli karşılıklarını 3.çeyrek itibariyle ayırdı. Kuvvetli  kredi-mevduat marjının artan tüketici kredisi ve komisyon gelirleriyle 2020'nin 2.çeyreğine kadar devam etmesini bekliyoruz. Pozitif görüşümüz ışığında, yüksek betalı bankaları BIST100'ün 5  puan üzerinde taşırken şu an 8 puan üzerine çekiyoruz. Model portföyümüze üç isim ekliyoruz. Kuvvetli sermaye yapısı ve kredi mevduat rasyosunun sektörün en  düşüğü olması büyüme fırsatı çıktığında, talep canlandığında ekstra  likidite olduğundan Akbank'ı öne çıkarmaktadır. Hisseyi portföyümüze  ekliyoruz.

Tekfen, küresel benzerlerine göre F/K bazında %75 iskontoyla işlem  görmektedir. Şirketin yeni kontratlar alarak bekleyen işlerini (''backlog'') önümüzdeki çeyreklerde büyütmesini bekliyoruz.

Torunlar GYO'nun düşen konut kredi faizleriyle toparlanma  eğilimine giren konut satışlarından olumlu etkilenmesini bekliyoruz. Net aktif değerine göre hisse %77 iskontoyla işlem görmektedir.

Model portföyümüzden beş isim çıkarıyoruz : Bu 5 isimde de kar  realizasyonu yapma isteğimiz var. Anadolu Cam, Avivasa, Hektaş, TSKB, Koza Altın) "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar