Rekabet Kurulu’ndan ‘Denizbank’ kararı

Rekabet Kurulu, Denizbank ve iştiraklerinin tek kontrolünün ve Bantaş Nakit'in ortak kontrolünün Emirates NBD Bank tarafından devralınmasına izin verdi. Emirates NBD, Rusya'nın en büyük devlet bankası olan Sberbank çatısı altındaki Denizbank'ı 15.48 milyar liraya (2.77 milyar dolar) satın almıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rekabet Kurulu, Denizbank'ın ve iştiraklerinin tek kontrolünün ve Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma'nın ortak kontrolünün Emirates NBD Bank tarafından devralınmasına izin verdi.

Kararda şöyle denildi:

"Denizbank A.Ş.’nin ve Denizbank A.Ş.’nin kontrolü altında bulunan  iştirakleri Deniz Finansal Kiralama A.Ş., Deniz Faktoring A.Ş., Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Deniz Portföy Yönetimi A.Ş., Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret A.Ş., Intertech Bilgi İşlem ve Pazarlama Ticaret A.Ş., Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri A.Ş., Denizbank Kültür Sanat Yayıncılık Ticaret ve  Sanayi A.Ş. ve Açık Deniz Radyo ve Televizyon İletişim Yayıncılık Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin tek kontrolünün ve Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’nin ortak kontrolünün Emirates NBD Bank PJSC tarafından devralınması işlemine izin verildi."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar