Rekabet Kurulu'ndan Türk Telekom kararı

Rekabet Kurulu, Türk Telekom için idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi. Kurul'dan yapılan açıklamada konuyla ilgili gerekçeli karara da yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rekabet Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin, kamu kurumlarınca data hizmeti alımına yönelik düzenlenen  ihaleler neticesinde ihaleyi kazanan işletmecilere sunduğu toptan  seviyede kiralık devre tesisi işlemleri ile ilgili olarak uzun  süreler, yüksek ücretler, zorlayıcı uygulamalar veya makul olmayan  sözleşme hükümleri ileri sürmek yoluyla sözleşme yapmayı dolaylı  olarak reddettiği ve böylelikle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini  ihlal ettiği iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

27.02.2020 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi  sonucunda  Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6.  maddesini ihlal etmediğine dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi  uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına gerek  olmadığına karar verildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar