Ripple'da düşüş sürüyor

ABD'den hakkında açılan davanın ardından kripto para piyasasının güçlü üyelerinden biri olan Ripple'ın değeri son 24 saatte yüzde 25 düştü. Coindesk.com verilerine göre XRP'nin fiylatı son 24 saatte 0,337543 dolar seviyesine kadar geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'nin sermaye piyasası denetim, gözetim kurumu SEC'in dijital para XRP'yi bir menkul kıymet olarak tanımlaması ve 1,3 milyar dolar tutarında kayıtsız menkul kıymetin satıldığı iddiası ile blokzincir şirketi Ripple'ı dava etmesi XRP'nin fiyatında sert düşüşe yol açıyor.

SEC, Ripple'ı şirket olarak dava ederken ayrıca kurucu ortak Chris Larsen ve CEO Brad Garlinghouse hakkında da davalar işleme kondu.

Ripple'ın bir kriptopara olarak değil bir şirket hissesi gibi değer görmesi gerektiğini iddia eden SEC Yaptırım Departmanı Direktörü Stephanie Avakian, "Ripple, Larsen ve Garlinghouse hakkında açılan dava, milyarlarca birim XRP satılırken yatırımcıları bilgilendirmemeleri sebebiyle açıldı" dedi.

Coindesk.com verilerine göre XRP'nin fiylatı son 24 saatte 0,337543 dolar seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda 24 saat öncesine göre yüzde 24,44 düşüşle 0,342791 seviyesinden işlem görüyor.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar