Rosengren, Fed'in faizleri düşürmesini istemiyor

Boston Fed Başkanı Rosengren, Faizleri düşürmek bir sonraki sıkıntılı dönemi daha da kötüleştirebilir uyarısında bulundu. Rosengren, Fed'in faizleri daha da düşürmesine destek verme konusunda isteksiz olduğunun sinyalini verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in faizleri daha da düşürmesine destek verme konusunda isteksiz olduğunun sinyalini verdi. Rosengren, ABD'de ekonomik şartların hala iyi olduğunu ifade ederek, para  politikasının gevşetilmesinin endişe verici bir borçlanma artışını  cesaretlendirebileceği uyarısında bulundu.

Bloomberg TV'ye konuşan Rosengren, "İnsanları çok fazla risk almaya  cesaretlendirmek büyük bir risk. Bunu yapmak bir sonraki sıkıntılı  dönemi daha kötü hale getirebilir ve Fed'i ihtiyaç olduğunda kullanmak  üzere ek harcamayı cesaretlendirecek çok az cephane ile bırakabilir" dedi.

Konuşmasında, "Global şartlar zayıf. Para politikasının  geveşetilmesini arzu edeceğim şartların olmadığını söylemiyoru" diye konuşan Rosengren, "Ben sadece, bir yavaşlamadan daha öteye giden  bir şeyler olduğuna dair kanıt görmek istiyorum. Hali hazırda daha fazla adım atılması için bir ihtiyaç görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Rosengren açıklamasında, işsizlik trendlerini iyi olduğunu ve enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru yükselmekte olduğuna yönelik  işaretler buluhduğunu belirtirken, ABD para ve maliye politikasının  hali hazırda "destekleyici, genişlemeci" olmaya devam ettiğini de vurguladı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar